• امروز : شنبه - ۱ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 20 April - 2024

جهاد کشاورزی فارس: افزایش هزار برابری قیمت کود و سم صحت ندارد

  • 03 آذر 1399 - 9:05
جهاد کشاورزی فارس: افزایش هزار برابری قیمت کود و سم صحت ندارد

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی فارس در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: مطالب منتشر شده در فضای مجازی در ارتباط با هزار برابری شدن قیمت کود و سموم در کشور و استان نیز به هیچ وجه واقعیت ندارد و نوعی تبلیغات کاذب است.

در این اطلاعیه که روز دوشنبه منتشر شده، آمده است: در مورد فروش بذور گواهی شده توسط شرکت‌ها نیز تاکنون هیچ گزارش موثقی دریافت نشده و به همه شرکت‌ها اعلام شده است که حق فروش بذر خارج از شبکه توزیع و نظارت کمیته فنی بذر ندارند و این موضوع توسط کمیته فنی بذر، مدیریت بازرسی و حراست سازمان جهاد کشاورزی فارس به صورت مستمر پایش می‌شود.

جو روانی در زمینه بذر گندم ایجاد شده است
در بخش دیگری از این اطلاعیه در واکنش به انتشار مطالبی در فضای مجازی در مورد کمبود بذور گواهی شده در شهرستان مرودشت از توابع استان فارس بیان شده است: در سال زراعی جاری حدود ۴۸ هزار و ۳۰۰ تن بذور گندم در طبقات مختلف ( ۴۳ هزار تن گواهی شده و بقیه مادری وپرورشی) و با متوسط مصرف ۲۳۰ کیلو گرم بذر در هکتار تدارک دیده شده و بذر مورد نیاز گندم آبی استان فارس برای سطحی حدود ۲۱۰ هزار هکتار را می تواند تامین کند که معادل ۷۷درصد سطح کشت ابلاغی گندم استان فارس (۲۷۰ هزار هکتار) را پوشش می دهد.
در ادامه این اطلاعیه گفته شده است: با توجه به تاریخ کاشت بهینه مناطق مختلف استان و برنامه‌ریزی و پیگیرهای مستمر روزانه تاکنون قریب به ۳۰ هزار تن بذر فرآوری و حدود ۲۷ هزار تن از طبقه گواهی شده به شهرستان ها به خصوص شهرستان های شمالی و جنوبی که در اولویت  کشت قرار دارند، ارسال شده است.
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی فارس در این اطلاعیه بیان کرده است: درسال جاری قیمت بذر گندم سه هزار و ۹۰۰ تومان کمتر از دانه گندم چهار هزار تومان است بنابراین کشاورزانی که پیش از این از بذور خود مصرفی استفاده می کردند به استفاده بذور گواهی شده روی آوردند از این رو تقاضا برای خرید بذر نه تنها در استان فارس بلکه در کل کشور افزایش یافته و جو روانی در کل کشور در زمینه بذر ایجاد شده است.
در این اطلاعیه آورده شده است: شهرستان مرودشت نه تنها یکی از قطب های اصلی تولید گندم استان است بلکه حدود ۷۵ درصد بذور مورد نیاز استان دراین شهرستان تامین می شود.
در ادامه این اطلاعیه گفته شده است: توان فرآوری بذر شرکت های بذری، حداکثر ۷۰۰ تن در روز است و در تامین بذر، تاریخ کاشت شهرستان ها در نظر گرفته شده است از این رو در دو هفته اخیر بیشتر تامین بذور مورد نیاز شهرستان های جنوبی و شمالی در دستور کار بوده است و با توجه به اینکه تاریخ کاشت بهینه در منطقه مرودشت تا ۲۰ آذرماه است حتی در کشت های تاخیری تا ۲۵ دی ماه نیز کشت صورت می گیرد.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: در هفته جاری تزریق بذر بیشتر به مناطق مرکزی از جمله مرودشت تخصیص خواهد یافت و با توجه به اینکه اغلب شرکت ها در مرودشت قرار دارند روند توزیع در مناطق مرکزی استان از جمله شهرستان مرودشت تسریع خواهد یافت.
روابط عمومی جهاد کشاورزی فارس در ادامه این اطلاعیه اعلام کرد: در ارتباط با کمبود گندم خود مصرفی کشاورزان و بذر دیم، با تعاون روستایی و اتحادیه تعاونی تولید استان فارس هماهنگی صورت گرفته که از انبارهای بهداشتی شرکت هایی که بذر گندم آنها در مرحله اول توسط بخش تحقیقات تایید نشده و  ظرفیت بذور با کیفیت سیلو ها بعد از تعیین قوه نامیه، ضدعفونی و بوجاری استفاده شود و گندم مرغوب در اختیار کشاورزان متقاضی قرار گیرد که تاکنون قریب به ۵۰۰ تن دانه گندم مرغوب جایگزین دانه خود مصرفی تامین و توزیع شده است و این روند ادامه دارد.

دانه گندم مرغوب با قیمت مناسب در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد
در بخش دیگری از این اطلاعیه آمده است: استان فارس علاوه بر انجام تعهدات ملی خود، حداکثر اهتمام را در تامین نیاز کشاورزان به بذر  برای کشت آبی و در صورت نیاز به دانه مرغوب برای کشت دیم و موارد جایگزین خود مصرفی به عمل خواهد آورد و در گروه های مجازی هم اعلام شده که هیچ کشاورزی دانه گندم  فرآوری نشده با قیمت بیش از سه هزار و ۶۰۰ تومان خریدداری نکند چرا که در صورت نیاز سازمان جهاد کشاورزی استان فارس دانه گندم مرغوب و فرآوری شده با قیمت مناسب در اختیار کشاورزان قرار می دهد.
در ادامه این اطلاعیه آورده شده است: قیمت دانه گندم فرآوری شده که در اختیار کشاورزان قرار می گیرد طبق آنالیز هزینه سه هزار و ۵۷۰ تومان تعیین و در حال اجراست.
روابط عمومی جهاد کشاورزی فارس همچنین در این اطلاعیه در ارتباط با مطالب ادعا شده در مورد کم کاری مدیر شهرستان مرودشت بیان کرده است: این مطلب صحت ندارد و نوعی بد اخلاقی در فضای مجازی است که حق پیگیری این موضوع برای مدیر شهرستان محفوظ  است.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: در سال گذشته نیز استان فارس حدود ۵۰ هزار تن گندم بذری در طبقات مختلف تدارک دید که به دلیل تفاوت قیمت بین دانه گندم( ۱۷۰۰ تومان) و بذر اصلاح شده( ۲۵۰۰ تومان) حدود ۲۳هزارتن آن بین کشاورزان متقاضی توزیع شد و مابقی به دلیل عدم وجود متقاضی به سیلوها تحویل داده شد و  شرکت های بذری متحمل ضرر مالی در این زمینه شدند.
در بخش دیگری از این اطلاعیه بیان شده است: با توجه به تجارب چند دهه اخیر، میزان تقاضا برای بذور اصلاح شده در استان فارس حداکثر ۴۸ هزار تن با  ۷۳ درصد ضریب نفوذ  بذر گندم آبی بوده است و بر همین اساس در برنامه ملی تامین بذر،  برای استان فارس سهمیه تامین بذر اصلاح شده گندم در چند سال اخیر در محدوده ۴۵ تا ۵۰ هزار تن ابلاغ شده است که در اغلب سال ها از جمله سال گذشته و سال جاری این تعهد ملی اجرا شده است.

از خرید دانه گندم از دلالان برای کاشت خودداری شود
در بخش دیگری از اطلاعیه روابط عمومی جهاد کشاورزی فارس اعلام شده است: بذور اصلاح شده ارقام مختلف گندم و دانه مرغوب گندم (بوجاری و ضدعفونی شده) جایگزین دانه خود مصرفی کشاورزان توسط شرکت های تخصصی بذری و کارگزاران مجاز (تعاونی های تولید استان فارس) برای کاشت تامین شده است بنابراین از خرید هر گونه دانه گندم  از دلالان برای کاشت با قیمت های گزاف جدا خودداری کنند.

ثبت دیدگاه