• امروز : پنج شنبه - ۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 25 April - 2024

توضیحات پدر دختر بچه ۹ ماهه در خصوص فوت فرزندش

  • 31 تیر 1397 - 12:42
توضیحات پدر دختر بچه ۹ ماهه در خصوص فوت فرزندش

به دنبال انتشار خبر فوت “کوثر، دختر بچه ۹ ماهه اناری” در سایت انارپرس، حسن حلاج زاده پدر وی توضیحاتی ارسال کرد.

حسن حلاج زاده گفت: دخترم عصر پنجشنبه ۲۸ تیر بعد از معاینات پزشکی انجام شده با حالت تب نرمال ۳۷ از بیمارستان انار مرخص شد. با توصیه خانم دکتر، خودمان رضایت دادیم. بعد از ترخیص به مطب دکتر عطااللهی مراجعه کردیم، دکتر بعد از معاینه و دیدن آزمایشات بیمارستان، گفتند که بیمار مشکلی که نیاز به بستری باشد، ندارد و با دارو رفع می شود.

وی افزود: دخترم تا ساعت ۷ صبح روز جمعه هیچ مشکلی نداشت و هم شیر و هم غذا خورد. بعد از ساعت ۷، بچه کمی حالت بی حالی پیدا کرد و به همین دلیل او را به بیمارستان انار بردیم. بعد از مشورت دکتر شیفت جمعه و پنجشنبه، دکتر شیفت شروع به تجویز دارو کرد که یکی از داروها همین آمپول (سفتریاکسون) بوده که بعد از تزریق، بدن دخترم دچار ورم و کبودی صورت و دست و شکم و پاها شد. بلافاصله به دکتر اطلاع دادیم و دکتر فرمودند به علت حساسیت بدن بوده و دوباره آمپول ضدحساسیت تزریق کردند که کم کم نفس های بچه کمتر شد.

آقای حلاج زاده ادامه داد: وقتی به دکتر گفتیم که بچه اصلا حال خوبی ندارد ایشان فرمودند که غصه نخورید ما از این چیزها زیاد دیده ایم و بعد دخترم را با اکسیژن و آمبولانس به رفسنجان اعزام کردند. در اورژانس رفسنجان و پس از معاینات چندین دکتر متخصص و دکتر استاد ابراهیمی، فرزندم فورا به ای سی یو اعزام شد.

وی گفت: چندین آزمایش از دخترم گرفتند و متوجه شدند اثری ازحساسیت نبوده و فرزندم مشکل قلبی و ریوی پیدا کرده. دکتر گفت که این ها اثرات آمپول بوده و گفت که از دست ما در رفته و باید دعا کنید و زیاد دوام نمی آورد، نهایت تا شش ساعت دیگر. فرزندم نهایتا ساعت ۷:۳۰ فوت کرد.

حسن حلاج زاده گفت: امیدوارم این بلایی که سر ما آمد نصیب کس دیگری به امید خدا نشود. در آخر از تمامی کسانی که به ما دلداری دادند کمال تشکر رو داریم.


به دنبال پیگیری انارپرس، روابط عمومی بیمارستان انار در این خصوص اعلام کرد: کودک حدودا ۹ ماهه روز پنجشنبه (۲۸ تیر) به دلیل تب بالای ۳۸ درجه و استفراغ به اورژانس بیمارستان حضرت ولیعصر (عج) آورده شده که پس از معاینه توسط پزشک کشیک، دستور به اعزام داده شده است ولی علیرغم اصرار پزشک و پرسنل شیفت بیمارستان، خانواده با اذعان به اینکه قصد دارند به یزد بروند فرزند خود را با رضایت شخصی به خانه منتقل نموده و اعزام نکرده اند. سپس فردای آن روز یعنی جمعه، مجددا طفل را که دچار ضعف و بیحالی شدید همراه با تب بوده، به بیمارستان آورده و چون حال نوزاد بسیار بدتر شده بود، نوزاد اعزام گردیده که متاسفانه در رفسنجان فوت کرد.

روابط عمومی بیمارستان انار همچنین تایید کرد که به این کودک آمپول تزریق شده اما دلیل مرگ آمپول نبوده است.


با وجود این توضیح بیمارستان انار اما لازم است که اشاره شود آمپول «سفتریاکسون» در مواردی عوارض جدی و خطرناکی می تواند داشته باشد. دی ماه سال ۱۳۹۵ نیز اتفاق مشابهی برای یک زن اناری پس از تزریق آمپول «سفتریاکسون» رخ داد اما وی خوشبختانه نجات یافت.

آمپول «سفتریاکسون» چیست؟ / هشدار وزارت بهداشت در خصوص عوارض این آمپول

سفتریاکسون، آنتی‌بیوتیکی قوی است که از آن در فهرست مرکز ثبت و بررسی عوارض ناخواسته دارویی کشور (ADR) به‌عنوان پرعارضه‌ترین داروها نام برده شده است.

عوارض گزارش شده ناشی از این دارو شامل عوارض پوستی، گوارشی، تنگی نفس، شوک آنافیلاکسی (اختلال تنفسی) و ایست قلبی می‌شود.
با این حال، همچنان هر ساله شاهد مواردی از مرگ و عوارض وخیم ناگهانی ناشی از تزریق آنتی‌بیوتیک‌ها و ازجمله سفتریاکسون هستیم.

سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت در ۲۹ خرداد ۱۳۸۹ در اطلاعیه شماره ۱۰۲ اعلام کرده که:‌ «در میان گزارش‌های رسیده به مرکز ADR ، داروی سفتریاکسون با تعداد ۱۴۲۱ مورد گزارش، مسبب بروز بیشترین عوارض به ثبت رسیده در این مرکز بوده است. هم چنین در میان موارد مرگ گزارش شده نیز، سفتریاکسون، بیشترین موارد مرگ ( ۵۱ مورد) را به خود اختصاص داده است. عوارض گزارش شده عمدتا مشتمل بر عوارض پوستی، عوارض گوارشی، تنگی نفس، شوک آنافیلاکسی، واکنشهای شبه آنافیلاکسی و ایست قلبی تنفسی می باشند که در بسیاری از موارد، واکنش ها شدید، جدی و تهدیدکننده حیات بوده اند.»

این اطلاعیه افزوده: «از آنجایی که یکی از عوامل موثر بر افزایش وقوع عوارض دارویی، مصرف بی رویه فرآورده در موارد غیرضروری می‌باشد، اکیدا توصیه می‌شود از تجویز این دارو در مواردی مانند سرماخوردگی و سایر مواردی که از جمله موارد مصرف تأیید شده این فرآورده نیست، جداً خودداری شود. هم چنین تاکید می نماید از جایگزین نمودن فرم تزریقی آنتی بیوتیکها در مواردی که اشکال خوراکی موثر و قابل تجویز می باشند، جدا پرهیز شود.»

تصویر اطلاعیه سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت در خصوص عوارض سفتریاکسون در زیر منتشر شده است.

ثبت دیدگاه