۱۷مهرماه بعنوان روز جهانی تخم مرغ نامگذاری شده است. به همین مناسبت برنامههایی در مدارس لطف آباد و بیاض انجام شد.
تخم مرغ یک ماده غذایی بینظیر و سرشار از پروتئین، مواد معدنی و ویتامینهای مورد نیاز بدن است که کمبود برخی از آنها موجب بروز بیماریهای مختلف از جمله بیماریهای ذهنی، پوستی و چشم میشود.
وزارت بهداشت اعلام کرد: تخممرغ جایگاه ویژهای در سفره غذایی ایرانیان از سالیان دور تاکنون داشته است. به علاوه توجه ویژهای به این ماده در موارد غیرتغذیهای همچون سفره هفتسین، سفره عقد، شکستن تخممرغ به عنوان جلوگیری از چشم زخم، طالعبینی، درمان شکستگیهای استخوان و… شده است که همه و همه در پیشینه و تاریخچه ایران باستان وجود داشته و در بسیاری از مناطق سنتی ایران به غلط یا صحیح، هنوز جایگاه ویژه خود را حفظ کرده است و داد و ستد این ماده غذایی در برخی از خانوارهای روستایی تنها محل درآمدزایی محسوب میشود.
از طرف دیگر خواص تغذیهای موجود در تخممرغ، این ماده غذایی را در هرم غذایی که معرف الگوی مناسب مصرف مواد غذایی در هر کشور است در گروه گوشت، حبوبات و مغزها قرار داده است.
در مصرف مواد غذایی این گروه نیز همچون سایر گروههای غذایی باید تنوع و تعادل در مصرف و رعایت شود و از مواد این گروه به شکل جانشینی استفاده شود.
ارزش غذایی یک عدد تخممرغ معادل است با ۳۰ گرم انواع گوشت (قرمز، مرغ و ماهی) معادل دو تکه متوسط خورشتی، نصف لیوان حبوبات پخته، یک چهارم لیوان حبوبات خام و یک چهارم لیوان انواع مغزها (بادام، پسته، فندق، گردو و…)
اجزای ترکیبی تخممرغ و عوارض ناشی از کمبود هر یک در بدن
تخممرغ و شیر از معدود غذاهای شناخته شده در طبیعت هستند که میتواند نیازهای بدن را به طور متعادل تامین کنند.
عمدهترین ویژگی تخممرغ و وجه تمایز آن نسبت به سایر مواد غذایی، ترکیب پروتئینی و مواد مغذی موجود در آن نظیر کولین، لوتئین و گزانتین و تولید بسیار کم انرژی است.
۱۷ مهرماه بعنوان روز جهانی تخم مرغ نامگذاری شده است. به همین مناسبت برنامههایی از طرف مرکز بهداشتی درمانی لطف آباد و بیاض در مدارس لطف آباد و بیاض انجام شد و دانش آموزان با خواص این ماده غذایی مفید آشنا شدند.