• امروز : جمعه - ۱۰ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 29 March - 2024

هشدارهای دامپزشکی انار درباره آنفلوآنزای بزی

  • 29 آذر 1394 - 14:07
هشدارهای دامپزشکی انار درباره آنفلوآنزای بزی

مسئول شبکه دامپزشکی شهرستان انار گفت: خرید دام قاچاق و بدون هویت عامل مهم در انتقال بیماری تب کیو است.

سید‌احسان منصوری‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرستان انار اظهار داشت: بیماری تب کیو که به آنفلوآنزای بزی معروف است یک بیماری مشترک بین انسان و دام است و ارتباطی به ویروس‌های عامل بیماری آنفلوانزا ندارد و فقط به علت مشابهت بعضی از علائم بیماری به آنفلوآنزا به این نام معروف شده است.

وی بیان داشت: این باکتری در مقابل حرارت، خشکی و بسیاری از مواد ضدعفونی کننده‌ها مقاوم است و بدون علت‌ می‌تواند برای مدت‌های طولانی در محیط باقی بماند.

منصوری‌نژاد خرید دام قاچاق و بدون هویت را عامل مهم در انتقال بیماری تب کیو دانست و افزود:‌ این بیماری بیشتر در کشورهای همسایه از قبیل افغانستان، پاکستان و … مشاهده شده است.

وی عنوان کرد: گاو، گوسفند و بز از منابع اصلی و اولیه این بیماری هستند، اما طیف گسترده‌ای از حیوانات اهلی و خانگی و همچنین حیات‌وحش وجود دارد.

منصوری‌نژاد ادامه داد: این بیماری از طریق شیر، ادرار و مدفوع حیوانات آلوده دفع می‌شود، اما بیشترین میزان دفع باکتری هنگام زایمان یا سقط جنین از طریق جفت، پرده‌های جنینی و مایع آمنیون است.

وی با اشاره به اینکه کنه‌ها نقش مهمی در انتقال بیماری بین حیوانات را ایفا می‌کنند، تصریح کرد: انسان معمولا از طریق استنشاق هوای آلوده به گرد و غبار حاوی باکتری ناشی از ترشحات جفت خشک شده و یا مدفوع و ادرار حیوانات آلوده مبتلا می‌شود.

مسئول شبکه دامپزشکی شهرستان انار بیان داشت: موارد ابتلا انسانی در افرادی که با دام و دامداری‌ها یا بافت‌های آلوده حیوانی‌ تماس دارند به صورت یک بیماری شغلی اتفاق می‌افتد.

منصوری‌نژاد ابراز داشت: انتقال آلودگی به انسان از طریق خوردن شیر غیرپاستوریزه و غذاهای آلوده بوده و گزش کنه و انتقال انسان به انسان بسیار نادر است.

وی افزود: بیماری تب کیو در انسان با تب بالا، سردرد شدید، بی‌قراری، دردهای عضلانی، گیجی، گلودرد، لرز و تعرق، سرفه شدید، درد در ناحیه قفسه سینه و کاهش وزن همراه است.

منصوری‌نژاد عنوان کرد: رعایت نکات بهداشتی در محیط‌های نگهداری حیوانات، عدم خرید دام قاچاق و مشکوک به بیماری که خود عامل مهمی در انتقال این بیماری است، استفاده از شیر و فرآورده‌های لبنی پاستوریزه در جلوگیری از این بیماری مدنظر باید باشد.

وی تصریح کرد: قرنطینه کردن و آزمایش حیوانات وارداتی، رعایت بهداشتی دامداری‌ها و معدوم کردن مناسب جفت، پرده‌های جنینی و جنین‌های سقط شده و جداسازی حیواناتی که سقط می‌کنند به مدت سه هفته از سایر حیوانات، مراقبت و اعمال محدودیت در وارد شدن به دامداری‌های آلوده و مبارزه با انگل‌های خارجی از طریق سمپاشی راه‌های پیشگیری است.

 

ثبت دیدگاه