پرونده ثبتی نون کرنو که چند سال قبل به اسم شهربابک ثبت شده با همکاری سازمان میراث فرهنگی استان کرمان اصلاح میشود و این نان به نام شهرستانهای انار و شهربابک ثبت خواهد شد.
به دنبال اطلاعرسانی در این خصوص و نامهنگاری شوراهای روستایی شهرستان انار از جمله شوراهای قربانآباد، علیآباد و اسدآباد و همچنین پیگیری مسئولان از جمله میراث فرهنگی انار، پرونده ثبتی نان کرنو با همکاری سازمان میراث فرهنگی اصلاح میشود.
نون کرنو یکی از انواع نانهای محلی است که از گذشتههای دور در انار پخت میشده است.
یکی از اسناد محکم و قطعی در این زمینه، وجود سازه گلی «کرنو» در ارگ ساسانی و همچنین خانههای تاریخی انار است.
یکی از خانههای تاریخی، خانه خادم آستانه انار است که پیشینه آن به دوره زندیه باز میگردد. در این خانه هنوز بقایای «سازه گلی کرنو» وجود دارد. این خانه تاریخی در اسفند ۱۳۸۳ با شماره ۱۱۶۱۴ در فهرست میراث ملی ثبت شده است.
تصاویر زیر مربوط به کرنوی خانه خادم آستانه انار است.
در قدیم در خانههای انار قسمتی به نام «مطبخ» وجود داشته که محل پخت و پز و آشپزی بوده است. در مطبخ، معمولا هم کرنو وجود داشته که به وسیله آن نون «کرنو، کماچ سهن، کماچ شیر و چغندر» پخت میشده و هم تنور وجود داشته که محل پخت کلوچه و نان خشک بوده است. علاوه بر این در حیاط خانه نیز کرنو ساخته میشده که معمولا در بهار و تابستان مورد استفاده قرار میگرفته است.
در ارگ ساسانی انار نیز هنوز کرنو وجود دارد. این موضوع نشان میدهد که پخت نان کرنو از قرنها قبل در انار رواج داشته است.
تصاویر زیر مراحل پخت نان کرنو در روستای قربان آباد انار را نشان میدهد که مربوط به اردیبهشت ۱۳۹۵ است.