• خانه
  • اجتماعی
  • فرهنگ
  • سیاسی
  • کشاورزی-اقتصاد
  • عکس
  • ورزشی
  • دانش
  • درباره ما
    • ورود به پنل کاربری
    • ثبت نام
  • گالری ویدئو
  • جستجوی پیشرفته
۱۴ نظر ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۰:۰۱

سخنی با استاندار کرمان: مسئولان «بحران آب» را در انار جدی نگرفته‌اند

 علیرضا رزم‌حسینی، استاندار کرمان شهریور سال جاری در یک همایش گفت: برداشت‌های بی رویه از منابع آبی، شوری و کاهش چشمگیر این نعمت خدادادی را در استان به دنبال داشته است.

به گفته نماینده عالی دولت در استان کرمان، همه افرادی که در بخش کشاورزی مسوول بودند مقصر هستند بویژه کشاورزانی که سطح زیر کشت را از یک هکتار به ۱۰ هکتار افزایش داده و ما را با بحران آب مواجه کرده‌اند.

استاندار کرمان دو ماه قبلش نیز گفته بود: حفاظت از منابع آبی موجود در استان باید در اولویت قرار گیرد.

اما آقای استاندار این سخنان جنابعالی هنوز از سوی مسئولان جدی گرفته نشده و اخیرا به چاهی در انار که هیچ باغ پسته‌ای در ازای آن وجود ندارد، مجوز جابجایی داده شده است.

همه می‌دانیم دشت انار از نظر منابع آبی در وضعیت بحرانی به سر می‌برد و به همین دلیل حتی به چاه‌هایی هم که در سال‌های گذشته و با برداشت‌های بی‌رویه به آب شور و تلخ رسیده‌اند، مجوز جابجایی داده نمی‌شود.

اما جای تعجب است که چرا چاه متروکه‌ای که بیش از ۲۰ سال رها شده بود، توانسته مجوز جابجایی بگیرد و  شاهد حفر آن در منطقه شمش باشیم؟ اگر قرار باشد هر کسی و هر ارگانی با توجیهات مختلف مجوز حفر چاه صادر کنند، آیا سخن گفتن از بحران آب، بیهوده‌گویی نیست؟

علاوه بر این، از گوشه و کنار خبر می‌رسد که برخی افراد “کار چاق کن” مانند “حسن. ب” نیز به مالکان چند چاه دیگر که مشکل آب دارند، در ازای شریک شدن در مالکیت چاه، وعده داده‌اند که مجوز جابجایی را به هر شکل ممکن برایشان بگیرند.

بدون شک اگر قرار باشد اینگونه افراد با یک‌سری رابطه‌ها، قانون را دور بزنند و بی‌آبی را نادیده بگیرند، وضعیت بحرانی آب در شهرستان انار تشدید خواهد شد و باید در انتظار این باشیم که انار به یک “آفریقای بحران‌زده” تبدیل شود.

جای سوال است چرا یکی از مسئولان شهرستان انار ادعا می‌کند به پشتوانه یکی از بستگانش به نام “حسن. د” که مدیرکل یکی از ارگان‌ها در استان خراسان رضوی است، قانون را در زمینه حفر چاه دور خواهد زد؟ آیا چنین مسئولی اصلا شایستگی این را دارد که در سمتش باقی بماند؟ شاید اساسا آن فرد مورد نظر در خراسان رضوی هم روحش از اقدامات این مسئول باخبر نباشد اما به هر حال این فرد در انار با چنین ادعاهایی در حال دور زدن قانون است. اگر آن مدیرکل از ادعاهای این مسئول باخبر باشد که دیگر فاجعه است.

نام این افراد نزد انارپرس محفوظ است و اگر استاندار محترم بخواهند، آن‌ها را در اختیارشان قرار خواهیم داد.

از جنابعالی به عنوان نماینده عالی دولت که نشان داده‌اید دغدغه جدی در خصوص بحران آب دارید، تقاضا داریم در زمینه آغاز حفر چاه‌ها در دشت بحرانی انار ورود پیدا کنید و اجازه ندهید دستگاه‌های مسئول بدون توجه به وضعیت هشدارآمیز آب‌های زیرزمینی، مجوز چاه صادر کنند.

بدون شک صدور مجوز چاه و برداشت بی‌رویه آب، مردم و کشاورزان را با این تناقض روبرو می‌کند که اگر مسئولان در سخنان خود در زمینه جدی بودن بحران آب، صداقت دارند، پس چرا باز هم مجوز چاه و برداشت آب صادر می‌کنند؟

روشن است که بی‌توجهی دستگاه‌های مسئول به بحران آب، کار را برای کنترل برداشت بی‌رویه آب بسیار دشوار خواهد کرد و کشاورزان به آن تن نخواهند داد.

 واقعا چه اتفاقی باید رخ دهد که ما در برداشت بی‌رویه آب‌های زیرزمینی تجدیدنظر کنیم؟ وقتی همه شواهد نشان می‌دهد که سطح آب‌های زیرزمینی به شدت در حال کاهش است و بارندگی‌ها نیز کاهش یافته، چرا اصرار داریم که مانند گذشته آب‌های زیرزمینی را بیرون بکشیم و به هدر دهیم؟ واقعا باید چه بر سرمان بیاید که باور کنیم با این وضع برداشت آب، عملا در حال تیره‌کردن آینده زندگی فرزندان‌مان هستیم؟

مطالب مرتبط:

هدف حفر چاه در شمش چیست: فروش آب یا توسعه کشاورزی؟

آقای فرماندار حفر چاه در انار با سخنان شما در تضاد است / چرا سکوت کرده‌اید؟

سخنی با دادستان انار: در قضیه حفر چاه از حقوق عمومی مردم دفاع کنید

آغاز حفر یک حلقه چاه کشاورزی در دشت ممنوعه انار

برچسب ها: استاندار کرمان, بحران آب, شهرستان انار

۱۴ دیدگاه برای “سخنی با استاندار کرمان: مسئولان «بحران آب» را در انار جدی نگرفته‌اند”

  1. ابواللفضل 1 گفت:
    بهمن ۲۸, ۱۳۹۳ در ۶:۲۹ قبل از ظهر

    ok

    پاسخ
  2. محمد عبدالهي عزت آبادي گفت:
    بهمن ۲۸, ۱۳۹۳ در ۷:۳۷ قبل از ظهر

    نتایج یک مطالعه در استان کرمان نشان می دهد که برای ۲۶ درصد از کشاورزان، حتی اگر ثابت شود که گناه و زشتی برداشت غیر مجاز از سفره های آب زیر زمینی بیشتر از گناه و زشتی دزدی است، باز هم این کار را انجام می دهند. برای این گروه که بیشتر آن ها جزء اقلیت حریص و پرهیاهو می باشند، دیگر نصیحت و توصیه و تشکل های مردمی آب بران سودی ندارد. برای مقابله با این افراد تنها بایستی از زور قانون و قوه قضاییه استفاده کرد.
    اگر نویسنده یک جمله و یا یک کاریکاتور در یک مجله به جرم توهین به مقدسات و انجام فعل حرام، به زندان محکوم می شود، چگونه فردی که حرام ترین حرام خدا، یعنی دزدی را علنی و عملی انجام می دهد، بایستی آزاد و با افتخار بچرخد.
    اگر راهپیمایی چند جوان و یا سخنرانی یک دانشجو یا طلبه مخل امنیت جامعه بوده و عامل آن محکوم به مجازات است، چگونه کسی که شریان های اقتصادی یک کشور را به نابودی می کشاند، باعث نا امنی نیست. این در حالی است که عاملان سخنرانی و راهپیمایی می توانند با یک عذر خواهی همه چیز را به حالت اول بر گردانند ولی سفره های آب زیر زمینی تخریب شده دیگر برگشت پذیر نخواهند بود. پیامد این تخریب نیز، رکود اقتصادی، فقر و فلاکت، نا امنی و آشوب خواهد بود. حالا خودمان را بزنیم به بی خیالی و خواب.

    پاسخ
  3. ح-ا-ا گفت:
    بهمن ۲۸, ۱۳۹۳ در ۹:۱۲ قبل از ظهر

    آقای نسب عبدالهی باشهامت هرچه تمامترموضوع را پگیری کنید.خدا اجرتان دهد

    پاسخ
  4. مهرنگار گفت:
    بهمن ۲۸, ۱۳۹۳ در ۹:۲۰ قبل از ظهر

    ای کاش مسولین انار اگر موافق برداشتهای غیر قانونی نیستند واقعا یک عکس العملی از 
    خودشون نشون بدن وبه جرات  جلو  خلافکارای بی دین و ایمون  رو بگیرن  اگر برا افغانها
    که کمک  دست  کشاورزا بودن به جرم گناه نکرده  این منطقه ممنوعه شده و اینطوری همه  رو جمع
    کردین  بیخود گفتن جاسوسی می کنن اخه افغانی تو انار جاسوسی چه چیزی رو می کنه تو یه شهر کوچک  ولی
    چمهاتون رو واقعیت  خشکسالی وکم ابی واینکه منطقه ممنوعه  است  جهت حفر چاه جدیدبستید
    ولی میبینیم بعضی آدمهای بی وجدان  واز خدا بی خبر اقدام به حفر چاه می کنند در حالیکه
    استفاده از همین چاهای ابی هم که وجود داره در منطقه باید برداشتها با احتیاط باشه

    پاسخ
  5. ح-ا-ا گفت:
    بهمن ۲۸, ۱۳۹۳ در ۱۰:۱۴ قبل از ظهر

    ایشان(رزم حسینی)اولین استانداری بودکه درموردخشکسالی،اعلام چراغ قرمز رادراستان کریمان اعلام نمودوموردتشویق آقای چیت چیان وزیرنیروقرارگرفت.واقعا جای بس نعجب داره!!!!!!

    پاسخ
  6. 123 گفت:
    بهمن ۲۸, ۱۳۹۳ در ۱۲:۱۵ بعد از ظهر

    ما اناری ها مقصریم همه از شهربابکی ها یاد بگیرم دفاع از حق

    پاسخ
  7. ناشناس گفت:
    بهمن ۲۸, ۱۳۹۳ در ۱۲:۲۷ بعد از ظهر

    اگرقراراست آب ایران به یکی همین چاه خشک شود بگذارید خشک شود.به جای این حسود بازیها بروید کمی قلبهایتان را صاف کنید واز خدا بخواهید تا باران برکتش را برسر ما بباراند.سرتاسرایران پسته کاری شده وهمه تاتوانسته اند مالک شده واز آبهای زیر زمینی استفاده می کنند وشما گیر داده اید به این چاه وداریدبا فکر این چاه خودتان را نابود می کنید.بخدا با حفر این چاه قرارنیست درانار خشکسالی بیاید.برکت به خاطر حسادتها وبدجنس گریهایمان از ما گرفته شده است.یعنی در دیگر جاهای جهان هیچ کس از آب استفاده نمی کندکه خشکسالی ندارند.ایراد از حفر این چاه نیست از خود ما است.

    پاسخ
  8. نسیم جنوب گفت:
    بهمن ۲۸, ۱۳۹۳ در ۱:۱۳ بعد از ظهر

    باسلام وبادرود برخدمت وخدمتگذار واین سرود
    برکسانیکه درست مصرف کنند آب بهر سود
    برکسانیکه به لطف حق محبت میکنند بافضل و جود
    با کمک بسته ره و رفتار و گفتار زنادان و حسود
    من خراب آب و ،کباب بنموده خود و هرچه رود
    من سلامت داه از دست کی کجا آید غنود
    باتشکر وسلام برعزیزانی محبت میکنند بر ما مدام
    من چه قابل توپذیرا باش هر پند و کلام

    پاسخ
  9. 12333 گفت:
    بهمن ۲۸, ۱۳۹۳ در ۱:۲۲ بعد از ظهر

    نسب عبدالهی رفتی شیراز خوابیدی شدی الت دست

    پاسخ
  10. ناصر گفت:
    بهمن ۲۸, ۱۳۹۳ در ۲:۳۹ بعد از ظهر

    آقای مثلا ناشناس به قول قدیمیها غصه مان نیست که توله  سگمان میمیرد عزرائیل راه خانه مان را یاد میگیرد مسئله حفر یک چاه توسط زیاده خواهان فقط نیست بلکه اطلاع دارم که چندین نفر کار چاق کن و دلال  منتظر فرجام حفر این چاهند تا دهها حلقه چاه مسئله دار دیگر را در آینده نزدیک حفر کنند و صدها میلیارد تومان بالا بکشند حتما میدانید چاه موصوف حد اقل ۱۵میلیارد تومان  میارزد بی شک شما یکی از مالکیت این چاه مسئله دار هستی میدانی بودجه عمرانی شهرستان کمتر سه میلیارد تومان در سال است  یعنی قیمت یک چاه مساوی بودجه پنج سال عمرانی انار این چاه تجهیز و آماده بهره برداری شده و مسوولان انار در خوابند حساسیت مردم هرچه باشد باز کم است و ربطی به حسادت ندارد وگرنه سالی چند چاه بطور قانونی جابجایی میگیرند و حفر میشوند و هیچ اعتراضی نیست مسئله این است که این چاه هیچ زمین و درخت تحت شر بی ندارد و میخواهند زمین بگیرند و درخت بریزنددرجایی که درختان بارور چهل ساله  از بی آبی خشکیده اند در سالهای گذشته مسوولان اناری جلوی این زیاده خواهان ایستادند ولی امروز همه محافظه‌کاران و ترسو

    پاسخ
  11. ناشناس گفت:
    بهمن ۲۸, ۱۳۹۳ در ۳:۰۲ بعد از ظهر

    ناشناس wrote on ۲۸ بهمن, ۱۳۹۳, ۱۲:۲۷
    یعنی روت رو برم من

    پاسخ
  12. ناشناس گفت:
    بهمن ۲۸, ۱۳۹۳ در ۳:۲۶ بعد از ظهر

    وقتی که …..خودشان برای پشته کنی های غیر مجاز به سرمایداران اجازه می دهند که از ساعت ۱۲ شب تا ساعت ۴ کار خودشان را انجام دهند از دیگران چه انتظار می رود؟چرا جلوی این پشته کندنهای غیر مجاز گرفته نمی شود!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    پاسخ
  13. مهربون گفت:
    بهمن ۲۸, ۱۳۹۳ در ۱۰:۴۳ بعد از ظهر

    من یک طرح برای تقویت آب زیر زمینی انار دارم هم جای گردش گری

    پاسخ
  14. حیدر گفت:
    بهمن ۲۹, ۱۳۹۳ در ۱۰:۳۳ بعد از ظهر

    میدونید خیلی از اینهایی که الان کاسه داغتر از آش شده اند و مخالف حفر این چاهند چاههای کشاورزی خودشان دو تا سه برابر پروانه مجاز آب برداشت می کنند و تا آبیاری بخواد لیتراژشون رو کنترل کنه سر و صداشون در میاد و خودشون را مستحق می دانند این یعنی یه بام و دو هوا . یکی از این آقایون در یه جایی سخنرانی آتشینی در اینخصوص داشت بهش گفتم شما مگه از کسایی نبودی که وقتی چاه موتور ا….آباد رو اداره آبیاری با لیتراژ ۹۵ لیتر بر ثانیه پلمپ کرده بود در فرمانداری تجمع کرده بودید و معترض بودید چاه موتور شما که اندازه ۳ تا چاه تلمبه آن هم در سفره آب آشامیدنی آب میکشه خلاف نیست.و….
    خلاصه مرگ خوبه اونم برا همسایه.

    پاسخ

دیدگاه خود را بنویسید

برای صرف‌نظر کردن از پاسخ‌گویی اینجا را کلیک نمایید.


تازه‌ترین مطالب
  • فوت ۳ هزار و ۸۳ نفر در فارس بر اثر ابتلا به کرونا
  • کاهش ذخایر خونی در فارس
  • آزاد‌سازی ۲ هزار محد‌ود‌ه معدنی قابل اکتشاف د‌ر فارس
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۳۲ هزار تن مرکبات در شهرستان خفر
  • شهرک آرین شیراز؛ پیوسته به شهر و گسسته از امکانات
  • استاندار: مردم فارس ۷۰۰ میلیارد تومان در شرایط کرونا کمک کردند
  • پلمب ۵ کارگاه تولید مصالح غیراستاندارد در شیراز
  • آخرین مهلت ثبت نام مرحله سوم مسکن ملی در فارس ۲۵ دی است
  • ۸ باند سرقت در شیراز متلاشی شد
  • سرما ۶۲ میلیارد ریال به بخش کشاوری لارستان زیان رساند
  • طرح‌های آبخیزداری لارستان موجب ذخیره سالانه ۶۰ میلیون مترمکعب آب شد
  • بیش از ۳۰ معدن در سرچهان به سرمایه‌گذاران واگذار شد
  • راه اندازی ۱۰ بازارچه فروش محصولات سالم در شیراز
  • خسارت ۸۰ میلیارد تومانی سرما به کشاورزی قیروکارزین
  • «نداشتن مهارت‌های زندگی اصلی‌ترین علت طلاق است»
  • پرداخت تسهیلات ۶ میلیونی دردی از اصناف درمان نمی‌کند
  • نقش اصناف فارس در مدیریت کرونا اثرگذار بوده است
  • پسری که پدرش را کشت دستگیر شد
  • امسال ۱۶۷ روستای بالای ۲۰ خانوار فارس اینترنت وصل شده است
  • شهرک‌های نزدیک اما دور از امکانات شهری شیراز؛ بحث شورای شهر
آرشیو
  • خانه
  • تماس با ما
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انار پرس است.