• خانه
  • اجتماعی
  • فرهنگ
  • سیاسی
  • کشاورزی-اقتصاد
  • عکس
  • ورزشی
  • دانش
  • درباره ما
    • ورود به پنل کاربری
    • ثبت نام
  • گالری ویدئو
  • جستجوی پیشرفته
۱۰ نظر ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۴

۱۹۷ چاه در استان کرمان پر شد / استفاده از پساب به جای چاه کشاورزی در دشت‌های ممنوعه کرمان

در دشت‌های ممنوعه استان کرمان قرار است پساب به جای چاه کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.

مجری طرح احیاء و تعادل بخشی شرکت آب منطقه ای کرمان گفت : در راستای اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی و با هدف صیانت از منابع آب موجود در دو ماهه ابتدای سال جاری با همت همکاران امور منابع آب شهرستان ها ، ۱۹۷ حلقه چاه غیرمجاز پر و مسلوب المنفعه گردید.

“امیرحسین کرمی” در گفت و گو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کویر، با اعلام این خبر گفت : با عملیات گشت و کنترل شبانه روزی ، تعداد ۲۰ دستگاه ادوات حفاری غیرمجاز کشف و ضبط گردید که از بین شهرستان ها ، شهرستان جیرفت با انسداد ۱۵۷ حلقه چاه غیرمجاز و توقیف ۶ دستگاه حفاری بیشترین آمار را به خود در دو ماهه گذشته اختصاص داده است.

وی در ادامه گفت: همچنین از ابتدای سال جاری ۲۷۶ دستگاه کنتور هوشمند بر روی چاههای مجاز نصب گردیده است که در بین شهرستان ها ، امورمنابع آب سیرجان بیشترین آمار نصب را داشته است این در حالی است که در یک سال گذشته بیش از ۹۰۰ دستگاه کنتور هوشمند در سطح استان نصب گردیده است.

وی اظهار کرد: میزان آب صرفه جویی شده در اثر پرکردن چاههای غیرمجاز و جلوگیری از اضافه برداشت چاههای مجاز در دو ماهه سال جاری معادل ۸۰ هزار مترمکعب برآورد گردیده است و حجم کل آب در دو ماهه اخیر معادل ۵۰ هزار مترمکعب توسط چاههای مجاز که اضافه برداشت نموده صرفه جویی شده است.

وی با بیان اینکه همزمان با اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی چاههای کشاورزی غیرمجاز در دشت های ممنوعه تعیین تکلیف می شوندخاطر نشان کرد: تا پایان سال جاری با لطف خداوند متعال و مساعدتها و مشارکتهای مردمی میزان و حجم آب صرفه جویی در استان ، آمار چشمگیری خواهد داشت.

به گزارش ایسنا از اهداف عالی این طرح می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود:

۱- تقویت و استقرار گروه های گشت و بازرسی

۲- کنترل ، نظارت و مسلوب المنفعه نمودن چاههای فاقد پروانه مضر به مصالح عمومی

۳- تهیه و نصب کنتور حجمی و هوشمند آب و برق ، اطلاع رسانی و ایجاد سامانه پایش و کنترل برداشت از چاهها

۴- اطلاع رسانی و فرهنگ سازی

۵- ساماندهی شرکت های حفار و نصب GPS بر روی دستگاههای حفاری

۶- ایجاد و استقرار بازار محلی آب

۷- خرید چاههای کم بازده کشاورزی برای تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی

۸- جایگزینی پساب با چاههای کشاورزی در دشت های ممنوعه

۹- اجرای پروژه تغذیه مصنوعی و پخش سیلاب در دشت های ممنوعه

۱۰- مطالعه و اجرای پروژه های آبخیزداری (متولی وزارت جهاد کشاورزی)

۱۱- به روز نمودن سند ملی آب در محدوده مطالعاتی (متولی وزارت جهاد کشاورزی)

۱۲- ایجاد تشکل های آب بران و انجام حمایت های مالی و فنی از آنها

۱۳- پهنه بندی و بررسی مخاطرات ناشی از فرونشست زمین در محدوده مطالعاتی

۱۴- حفر چاه پیزومتری در دشت و تجهیز آنها

۱۵- نصب تجهیزات اندازه گیری منابع آب بر روی پیزومترها و چاههای اکتشافی

۱۶- تهیه بیلان و بانک اطلاعاتی محدوده های مطالعاتی به صورت برخط (on line)

۱۷- پروژه های پیاده سازی GIS ، تعیین حریم کمی و کیفی منابع آب ، تعیین سقف کف شکنی ، …

برچسب ها: شهرستان انار

۱۰ دیدگاه برای “۱۹۷ چاه در استان کرمان پر شد / استفاده از پساب به جای چاه کشاورزی در دشت‌های ممنوعه کرمان”

  1. سلام گفت:
    خرداد ۲۴, ۱۳۹۴ در ۱۱:۰۵ بعد از ظهر

    باید باور داشته باشیم که این نوش دارو بعد از مرگ سهراب نیست!
    جلوی ضرر را هر زمان به هر اندازه که بگیریم منفعت کرده ایم!

    پاسخ
  2. amin.…2015 گفت:
    خرداد ۲۵, ۱۳۹۴ در ۰:۳۷ قبل از ظهر

    عــــــــــــالــــــیه

    پاسخ
  3. سلام گفت:
    خرداد ۲۵, ۱۳۹۴ در ۵:۴۷ قبل از ظهر

    از دوستان اگر کسی از مورد ۶ چیزی فهمیده یا میدونه به ما هم بگه

    پاسخ
  4. تابان گفت:
    خرداد ۲۵, ۱۳۹۴ در ۷:۵۶ قبل از ظهر

    خوب کاری کردن دستشون درد نکنه

    پاسخ
  5. هاتف گفت:
    خرداد ۲۵, ۱۳۹۴ در ۸:۱۳ قبل از ظهر

    اداره ابیاری انار کی میخواد با چاهایی که اضافه برداشت دارند برخورد کنه مخصوصا چاهای بالای دانشگاه ؟ هیچ جوابیه یی هم نمیدن این سکوتشون شائبه بر انگیزه که شاید ….. دادستانی چرا علیه …… به دلیل عدم اجرای قانون اعلام جرم نمیکنه …

    پاسخ
  6. جوالدوز گفت:
    خرداد ۲۵, ۱۳۹۴ در ۱۰:۵۴ قبل از ظهر

    سلام “هاتف”
    همه ما میدونیم که یکی از منابع اصلی آب شیرین و شرب انار متعلق به مناطق بالادست کمربندی و دانشگاه آزاده که بی وقفه و با لیتراژ بسیار بالاتر از حد مجاز داره برداشت میشه و به قول شما قطعا عامل یا عوامل پشت پرده ایی هستند که سکوت عزیزان مسئول رو باعث شده اند. به نظرم این موضوع یعنی اضافه برداشت چاه های بالادست کمربندی و دانشگاه آزاد باید همانند موضوع انتقال آب شمش به عنوان تیتر یک در انار پرس به اون رسیدگی و نظر خواهی بشه…

    پاسخ
  7. عبداللهي دلير گفت:
    خرداد ۲۵, ۱۳۹۴ در ۱۱:۰۳ قبل از ظهر

    ای بخشی از آئین‌نامه‌ها، تصویب نامه‌ها یا بخش نامه‌های‌ صادره‌ ازطرف‌ هیئت‌ دولت‌ است‌ که‌ به‌ لحاظ اهمیت‌ موضوع‌ به‌ پاره‌ای‌ از آنها اشاره‌خواهد شد سیاست عمومی‌ این‌ آئین‌نامه‌ها غالباً تابع‌ قوانین‌آمره‌ زمان‌ اجرا آنها بوده‌ و کمتر آئین‌نامه‌ای ‌است‌ که‌ خود فراتر از قواعد مندرج‌ در قوانین‌ به‌ وضع‌ قاعده‌ بپردازد.
    ماده ۲۵ – دارندگان پروانه مصرف ملزم هستند که از مصرف و اتلاف غیر معقول آب اجتناب نمایند و مجاری اختصاصی مورد استفاده خود را به نحوی که این منظور را تأمین کند احداث و نگهداری کنند، اگر به هر علتی مسلم شود که نحوه مصرف، معقول واقتصادی نیست در این صورت برحسب مورد وزارت نیرو یا وزارت کشاورزی مراتب را با ذکر علل و ارائه دستورهای فنی به مصرف کننده اعلام می دارد. هرگاه در مدت معقول تعیین شده در اخطار مزبور که به هرحال از یک سال تجاوزنخواهد کرد مصرف کننده به دستورهای فنی فوق الذکر عمل ننماید با متخلف طبق ماده ۴۵ این قانون رفتار خواهد شد۰
    تبصره – در صورت اعتراض به نظر وزارت نیرو یا وزارت کشاورزی مراجع مذکور در ماده ۱۹ این قانون رسیدگی خواهند کرد۰
    ماده ۲۶ – وزارت نیرو مکلف است با توجه به اطلاعاتی که وزارت کشاورزی در مورد مقدار مصرف آب هر یک از محصولات کشاورزی برای هر ناحیه در اختیار وزارت نیرو قرار می دهد میزان مصرف آب را با توجه به نوع محصول و میزان اراضی تعیین و براساس آن اقدام به صدور اجازه بهره برداری بنماید.
    ماده ۲۷ – پروانه مصرف آب مختص به زمین و مواردی است که برای آن صادر شده است مگر آنکه تصمیم دیگری وسیله دولت درمنطقه اتخاذ شود.
    ماده ۲۸- هیچ کس حق ندارد آبی را که اجازه مصرف آن را دارد به مصرفی بجز آنچه که در پروانه قید شده است برساند و همچنین حق انتقال پروانه صادره را به دیگری بدون اجازه وزارت نیرو نخواهد داشت مگر به تبع زمین و برای همان مصرف با اطلاع وزارت نیرو.
    ماده ۲۹ – وزارت نیرو موظف است به منظور تأمین آب مورد نیازکشور از طریق زیر اقدام مقتضی بعمل آورد:
    الف – مهار کردن سیلاب ها و ذخیره نمودن آب رودخانه ها در مخازن سطحی یا زیرزمینی.
    ب – تنظیم و انتقال آب با ایجاد تأسیسات آبی و کانال ها وخطوط آبرسانی و شبکه آبیاری ۱و۲ .
    ج – بررسی و مطالعه کلیه منابع آب های کشور.
    د – استخراج و استفاده از آب های زیرزمینی و معدنی.

    پاسخ
  8. محمد عبدالهي عزت آبادي گفت:
    خرداد ۲۵, ۱۳۹۴ در ۱۱:۱۹ قبل از ظهر

    پاسخ به سلام
    در حال حاضر طبق قانون، هیچ کس حق خرید و فروش آب را ندارد. هر کس حق دارد که آب مورد نیاز خود را طبق مجوز وزارت نیرو برای مورد مشخص شده در پروانه، برداشت نموده و مورد استفاده قرار دهد. هیچ کس حق فروش آب به غیر  را ندارد هر چند که منافع حاصل از فروش آب بالاتر از مصرف مشخص شده در پروانه بهره برداری باشد. لذا از نظر قانونی، کلیه خرید و فروش های آب که توسط کشاورزان در منطقه انجام می گیرد، غیر قانونی است. البته منظور  خرید و فروش مالکیت چاه نیست. در کنار این قانون، قانون ممنوعیت انتقال آب چاه به اراضی غیر نیز تصویب شده است. این دو قانون، دو مانع اساسی در جهت استفاده کارآ و مفید از آب بوده و باعث تلف شدن آب شده اند. البته در شرایط فعلی، تا حدی، سدی در مقابله با تخریب منابع آب هستند (البته اگر به طور کامل رعایت می شدند که نمی شوند). لذا این دو قانون نه تنها باعث کاهش کارآیی مصرف آب شده اند بلکه مانع تخریب آب نیز به طور کامل نشده اند. در مقابل بازار آب در پی کارآ کردن مصرف آب می باشد. در بازار آب هر کس هر میزان آب داشته باشد می تواند به هرکس که بیشترین قیمت را بپردازد، بفروشد. تشکیل این بازار منوط به اصلاح دو قانون مذکور است. تشکیل بازار آب، کارآیی مصرف آب را به شدت بالا برده، از اتلاف آب جلوگیری می کند، و آب را به جایی منتقل می کند که دارای منافع بالاتر و لذا تقاضای بیشتری باشد. در چنین شرایطی آب نخست به سمت فعالیت های مانند شرب، خدمات و صنعت می رود که دارای منافع بالاتری (در ازای هر متر مکعب) هستند. لذا مشکل کمبود آب در این بخش ها بسیار کاهش خواهد یافت. به عبارت دیگر، کشاورز به جای تلف کردن آب در اراضی کم کیفیت، آب را دربازار، به متقاضیان (از هر نوعی که باشند) می فروشد. با این وجود و علی رغم منافع بالای این بازار، اگر به همراه آن اجرای قانون حفاظت از منابع آب تشدید نشود، بازار آب، تخریب منابع آب را سرعت خواهد بخشید. لذا بایستی سیاست های هماهنگ، در این زمینه دنبال شود. به عبارت دیگر، بازار آب در توزیع آب بعد از برداشت از سفره، کارآ عمل می کند، در حالی که برای کنترل برداشت آب از سفره، راهی جزء قانون وجود ندارد. 

    پاسخ
  9. نسیم جنوب گفت:
    خرداد ۲۵, ۱۳۹۴ در ۱:۱۶ بعد از ظهر

    باسلام وبا درود برتماس بی پاسخ محبت کرد وعالی خواند سرود
    گفته های خوب ما را کرده تکراربا کمی بالا وپائین دراین گفت وشنود 
    باتشکر وسلام برعزیزی که توجه کرده صبر دارد مدام 
    هرکه خود گشته به خود ودیگر خود میگذارد احترام 
    باتشکر وعرض معذرت از کابران عزیز که من موضوع را قاطی کردهام شما به بزرگواری خود ببخشید 
    اما بعد .مارگیر برای ارامش واسایش خودساز خود را که محبت خدا است هیچ وقت رها نکرده تااینکه 
    مار را از سوراخ بیرون میکشد وان را به رقص میاورد وگاهی وقتها مار نادان به اواسیب هم میزند ولی مار گیر چون خدا را باور دارد ومیداند که همه چیز دست خداست که همان خدا فرموده که مار گیر باید ساز بزند ونتیجه وهدف دست خداوند وهمان خداوند هزار سوراخ مار گذاشته این نشد ان یکی مار وضیفه خدائی خود که همان محبت خدا وساز است انجام میدهد وهر چه پیش آید خدا میخواهد او از کوره در نخواهد رفت .اگر بعد نوشتم توکه عاقلی خوب توجه کن وخوب بخوان برای زندگی خوب تو بی نتیجه نیست ودر اخر من به راهنمائی شما نیازمندم ان را ازمن دریغ مدار به امید دیدار .والسلام….

    پاسخ
  10. هاتف گفت:
    خرداد ۲۵, ۱۳۹۴ در ۵:۲۳ بعد از ظهر

    بیا برو سراغ مسولین مربوطه و مصاحبه کن چرا این چاها اضافه برداشت دارند تا جایی که بعضی هاشون طبق منابع موثق تا دو برابر اضافه برداشت میکنن و چرا دستگاه های متولی ابن امر رسیدگی قانونی نمیکنن  اضافه برداشت از منابع اب چیزی جز دزدی اب نیست

    پاسخ

دیدگاه خود را بنویسید

برای صرف‌نظر کردن از پاسخ‌گویی اینجا را کلیک نمایید.


تازه‌ترین مطالب
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۳۲ هزار تن مرکبات در شهرستان خفر
  • شهرک آرین شیراز؛ پیوسته به شهر و گسسته از امکانات
  • استاندار: مردم فارس ۷۰۰ میلیارد تومان در شرایط کرونا کمک کردند
  • پلمب ۵ کارگاه تولید مصالح غیراستاندارد در شیراز
  • آخرین مهلت ثبت نام مرحله سوم مسکن ملی در فارس ۲۵ دی است
  • ۸ باند سرقت در شیراز متلاشی شد
  • سرما ۶۲ میلیارد ریال به بخش کشاوری لارستان زیان رساند
  • طرح‌های آبخیزداری لارستان موجب ذخیره سالانه ۶۰ میلیون مترمکعب آب شد
  • بیش از ۳۰ معدن در سرچهان به سرمایه‌گذاران واگذار شد
  • راه اندازی ۱۰ بازارچه فروش محصولات سالم در شیراز
  • خسارت ۸۰ میلیارد تومانی سرما به کشاورزی قیروکارزین
  • «نداشتن مهارت‌های زندگی اصلی‌ترین علت طلاق است»
  • پرداخت تسهیلات ۶ میلیونی دردی از اصناف درمان نمی‌کند
  • نقش اصناف فارس در مدیریت کرونا اثرگذار بوده است
  • پسری که پدرش را کشت دستگیر شد
  • امسال ۱۶۷ روستای بالای ۲۰ خانوار فارس اینترنت وصل شده است
  • شهرک‌های نزدیک اما دور از امکانات شهری شیراز؛ بحث شورای شهر
  • سرما ۹۷۲ میلیارد ریال به مزارع کشاورزی لارستان خسارت زد
  • گرامیداشت یاد شهدای سوادآموزی در شیراز
  • بی‌توجهی ما را به روزهای سخت کرونا برمی‌گرداند
آرشیو
  • خانه
  • تماس با ما
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انار پرس است.