• امروز : جمعه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 19 April - 2024

سخنی با مهندس انارکی محمدی، نماینده منتخب شهرستان‌های انار و رفسنجان

  • 17 اردیبهشت 1395 - 19:33
سخنی با مهندس انارکی محمدی، نماینده منتخب شهرستان‌های انار و رفسنجان

نمایندگان منتخب مردم در انتخابات اسفند ۱۳۹۴ از هشتم خرداد ۱۳۹۵ یعنی حدود سه هفته دیگر کار خود را در مجلس آغاز می‌کنند.

انارپرس به همین منظور نکاتی را در خصوص شهرستان انار خطاب به مهندس احمد انارکی محمدی، نماینده منتخب شهرستان‌های انار و رفسنجان مطرح می‌کند.

۱- یکی از مهم‌ترین اولویت‌های شهرستان انار، ارتقای امکانات درمانی و بهداشتی است که از سال ۱۳۹۳ گام‌های خوبی با همت وزارت بهداشت، علوم پزشکی رفسنجان، خیرین گرانقدر و مسئولان شهرستان انار آغاز شده و ادامه دارد. امید است که با پیگیری‌های جناب انارکی محمدی وضعیت درمانی و بهداشتی انار بهبود بیشتری پیدا کند.

۲- ده‌ها سال است که گفته می‌شود شهرستان انار از یک موقعیت جغرافیایی منحصربه‌فردی در جنوب شرق کشور برخوردار است اما تا امروز از این موقعیت هیچ استفاده‌ای نشده است. این موقعیت جغرافیایی می‌تواند انار را به هاب و کریدور اقتصادی منطقه تبدیل کند. تبدیل انار به کریدور اقتصادی منطقه، باعث افزایش اشتغال و رونق اقتصادی منطقه خواهد شد.

۳- شهرستان انار از امکانات تفریحی و رفاهی مناسبی که باعث جذب جوانان و خانواده‌ها شود، برخوردار نیست. تبدیل بام انار به یک مرکز تفریحی و گردشگری بزرگ با امکانات رفاهی و ورزشی می‌تواند این کمبود را برطرف کند.

۴- مجموعه ورزشی شهید سلیمانی به عنوان یکی از اصلی‌ترین مراکز ورزشی شهرستان انار نیازمند نوسازی و بهسازی است. ورزش بانوان و ورزش روستایی نیز در انار بسیار کم مورد توجه قرار گرفته که امید است بیش از پیش مورد حمایت قرار گیرد و توسعه داده شود.

۵- شهرستان انار از بناهای تاریخی متعددی برخوردار است که متاسفانه در وضعیت خوبی به سر نمی‌برند. ارگ انار، خانه ابوالحسن خان، بقعه بشر حافی، خانه خادم آستانه، اداره طرق، یخدان، قلعه بیاض، عمارت قول‌هواللهی شاهم‌آباد، قلعه داوودآباد و … نیازمند توجه جدی است. ارگ انار شاخص ترین بنای تاریخی شمال غرب استان کرمان است که پس از کاوش، لایه‌نگاری، آواربرداری و مرمت اصولی می‌تواند به یک مرکز مهم جذب گردشگر داخلی و خارجی تبدیل شود.

۶- تالاب فرهنگ‌آباد، ریگزارهای انار و کلوت‌های رحمت‌آباد از جمله جاذبه‌های طبیعی شهرستان انار هستند که می‌توان آن‌ها را پس از احیا و ساماندهی به مراکزی تبدیل کرد که باعث جذب گردشگران شوند. تالاب فرهنگ‌آباد از نظر مسائل محیط زیستی باید احیا و حق‌آبه آن که مسدود شده، تامین گردد.

۷- راه آهن یکی از بسترهای تسهیل مراودات اقتصادی است. بدون شک وجود راه‌آهن و ایستگاه در نزدیکی شهر انار یکی از مهم‌ترین نیازهای هاب اقتصادی است.

۸- رفع مشکلات زیرساختی شهرک صنعتی انار و مشوق‌های متعدد می‌تواند باعث افزایش سرمایه‌گذاری شود. شهرستان انار با توجه به اینکه یکی از قطب‌های تولید پسته و همچنین شیر است، می‌تواند به مرکزی برای کارخانجات تبدیلی پسته و صنایع لبنی تبدیل شود.

۹- یکی از مشکلات کشاورزان انار برای دریافت تسهیلات آبیاری نوین، سنددار نبودن باغات است. بدون شک باید از طریق ادارت مربوطه، زمینه سنددار شدن زمین‌های کشاورزی فراهم گردد.

۱۰- تقاطع چند سطحی کمربندی انار بر اساس همان طرحی که از آن رونمایی شده، اجرا گردد و بر اثر مرور زمان به فراموشی سپرده نشود.

۱۱- شهرستان انار از نظر منابع آبی در وضعیت نگران‌کننده ای به سر می‌برد. حفاظت از منابع آب، جلوگیری از روش‌های غیرقانونی برای بهره‌برداری از منابع آب و پرداخت تسهیلات برای آبیاری نوین باید مورد توجه قرار گیرد. کشت‌های جایگزین مانند زعفران و توسعه صنعتی نیز برای نجات آینده انار می‌تواند مورد توجه قرار گیرد.

۱۲- امکانات در روستاها به گونه‌ای تامین شود که باعث ماندگاری ساکنان روستاها شود. با توسعه امکانات مورد نیاز در روستا، می‌توان جلوی خالی شدن روستاها را گرفت.

۱۳- توسعه امکانات فرهنگی و افزایش برنامه‌های هنری از طریق اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری‌ها باعث تقویت هویت ملی و محلی می‌شود.

۱۴- آلودگی ناشی از مس میدوک که روانه انار می‌شود، مورد مطالعه قرار گیرد تا راه‌هایی برای کاهش این آلودگی اتخاذ گردد و از سوی دیگر بودجه آلودگی انار نیز به رقم قابل قبول برسد.

۱۵- مرزهای انار در سال‌های اخیر بر خلاف قوانین کشور، جابجا شده است که باید به وضعیت قبل بازگردد. از جمله مرز بین انار و استان یزد که بدون مصوبه دولت و مجلس، چندین سال قبل جابجا شده است.

امید است که در دوره جدید مجلس، شهرستان انار شاهد توسعه همه جانبه باشد.

ثبت دیدگاه