نون کرنو مال اناره. به اسم انار هم باید ثبت ملی بشه.
فقط به اسم ی جا ثبت میشه ن دوجا این خبر تقریبا دو هفته پیش رو سایت شهربابک بود پس از قبل فکر همه جاش هم کردن
خیلی معلومه بچه کجایی. بچه اطراف شهربابکی. خیلی هم بیکاری که جواب همه کامنتارو میدی و با همه مخالفی. فقط موندم اینترنت رو کی بهت معرفی کرده!؟
شهربابک یه سنت جالب داره که سیزده فروردین با موتور ایژ از تپه ای مشخص هی میرن بالا هی میان پایین. اینقدر خوشحالی داره حرکاتشون. البته بعد از جشن مربوط
اونوقت چه ربطی به نون کرنو داره این موتور ایژ؟
خب تو خورجین موتور ایژا نون کرنون هستش دیگه.
این نون در قدیم بدلیل اینکه جنگجویان بتوانند تا مدتی از آن استفاده کنند از این نوع استفاده میکردند البته در شمال هم پخت میشه و میگویند از روسیه آمده است ولی این نون کرنو مربوط به شهر بابک نیست اگر تاریخ را مطالعه کنید در منطقه انار این نون پخته میشده و الان چند سالی است که کمتر استفاده میشه و شهر بابکی ها هم زرنگی میکنند باید مسئولین محترم انار پیگیری کنند
فاجعه جان این داستانی که شما میفرمایید مربوط به حلوا شکری هست !!!!!!!!!!!!!!!
شهر بابک اسپارش را ثبت کند
امیدش به خدا درست می شه.من الان که دارم این می نویسم دارم نون کرنو مادرمو می خورم مگه امکان داره.
تنها خوری … روت میشه اصن؟
آیا تا حالا شده یه جشنواره بومی محلی توی انار برگزار بشه؟.مسیولین انار مقصرند.همین ثبت شدن نون کرنو چقدر قدمت یه منطقه رو می بره بالا.آخرشم به اسم شهربانی تموم می شه.
مسئووووولییییین؟!!!!
دیگه مشکلی بزرگتر از این تو مملکت ما نیس؟نون کرنو به اسم هرکی میخوا ثبت بشه
قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود…
کاملا مواففم
جناب عبداللهی لطفا سابقه پخت نان کرنو را در انار علمی بفرمایید. قربان اباد و….اکثرا بچه های شهربابک نان میپزند, البته اینکه در انار پخت میشده شکی نیست, اما هنوز در مطبخ های قدیم ()مودبخ پدربزرگ ماها فقط تنور هستش,
البته روی حس نانسیونالیستی الان عده ای ب بنده انتقاد میکنند من خودم بیشتر از همه حس ناسیونالیستی دارم. اما واقعیت تاریخی را نمیتوان انکار کرد و از یک خبرگزاری در حد شما انتظار میره با شند سخن گفته بشه. نان کرنو حتی در بسیاری از نقاط شهربابک مانند انار پخت نمیشده
بلکه انواع تنور بوده, نان کرنو نان خاص جوزم و روستاهای تابعه بوده
که البته باتوجه ب نزدیکی انار و جوزم و حتی فاصله ۲۰کیلومتری طزرج تا انار غرهنگ ها و محصولات تحت داثیر هم بودند و حتی آب صحرای اسحق اباد که از رودخانه و قنات طزرج تهیه میشده روزانه باهم تماس داشته اند و اصلا از صدها شاید هزاران سال قبل ارتباط داشته اند ازدواج,مراسم های مذهبی, و اقتصاد, خرید فروش,دامداری و…..باهم بوده اند..
منبع : از پاریز تا پاریس دکتر باستانی پاریزی,
تاریخ یزد سفرنامه فرانسوی : جوزم و شهربابک و آبادی انار از توابع یزد هستند که دشت اناررا سرشار از کاشت محصول پنبه یافتم,در جوزم لبنیاتی بینظیر با نانی شبیه کلوچه محلی که به ان کرنو میگفتند خوردم. کوههای ان از بز و کل و قوچ و آهو وگور و…پر بود… جلد دو صفحه ۱۲۴
مگر انار مسئول هم داره،
نون ماله انار بود تو مشتش بود??
ماباید دست بذاریم رو اسپار شهربابکیا??????
شهربابک موتور ایژ هایش .اسپارهایش.معدن های مس هایش.ضد اناری بودنش.ضد کارگر و کارمند در شهر و مس هایشان به ثبت برساند
نون کرنو مختص اناریاست: چون نـــون کـــرنویی کـــه با هـــیزم پــســـتــه آتیش بشه چــــی میشه… حالو شهر بابکیا هیـــزم پسته شون کجو بوده حالو اگــه هیزم بخن بهشون میدیم دیگه نون کرنــــو رو ا ما اناریا نقاپن
برای اولین بار از اقای عبداللهی دلگیر شدم…عزیزان من این نان مربوط به هر دو منطقه است از قدیم الایام اما اینکه مسئولان ما بی عرضه تشریف دارند رو نبینیم و بتازیم به مسئولین شهربابک بنظرم کار درستی نیست
برو با ایژ آبی رنگ یه دور بزن دلت وا میشه.
راسته که میگن از وجود موریانه باید بیشتر ترسید تا شیر و نعره هایش . چند سال پیش این حرف رو از یه شهربابکی شنیدم اماگفتم داره واسه خودش یه چیزی میگه.اما حالا میفهمم که اونها مثل همیشه سعی می کنن موریانه وار به اهدافشون برسن.
(ناشناس)نه. نیست بی سواد.هویت مون باید,حفظ بشه فرهنگمان باید,حفظ,بشه. رسوم وسنت اجدادمون باید حفظ,بشه تا دهه ها سال دیگر اگر بچه ی منو شما گفت نون کرنو چی بوده بگیم این بوده وهست.اگر شهربابک اینکارو انجام دهد دزدی بزرگی مرتکب شده.مسولان ما بخاری ندارند.اینو طول تاریخ ثابت کردند.البته بعضی ها هستند مردانه برای شهر خدمت کردند. مراسم عزاداری جوش محرم هم خواستند ثبت ملی کنند که نگذاشتند.
نون لواش که یک نون ایرانی هست چند سال پیش کشور ارمنستان ب عنوان نون خودش ثبت کرد و مسئولین کشوری هم هیچ کاری نکردند نون کرنو که همین شهرستان بغلی هست میخوان مسئولین ما کاری بکنند . هیچ کاری نمیکنند و خیالتان راحت
فکر اثار باستانی انار باشین ضریح مطهر …
اگه این پیگیری نون رو به مسئولین واگذار کنیم مطمئن باشید انها یا خودشان مال شهربابک هستند یا خویش و قومشان مال شهربابک هست یا اینقدر کم کار هستند که حال پیگیری ندارند . امید ما به شما است که نگذارید این کار را بکنند
نون کرنو واس ماس
اتفاقا چند سالی است که دوباره پخت نون کرنو محلی هم رونق گرفته.شهربابکی ها از زرنگیشونه،مسیولین اناری باید از حق مردم انار دفاع کنن وخودسون روعقب نکشند،به امید موفقیت
فارغ از بحث ثبت دادن: نان کرنون تنها نان موجود در ایران وبلکه در جهان است که در محیطی کاملا بسته وتقریبا تحت فشار پخته میشود یعنی گرمای ذخیره شده در دیواره تنورکرنون و بخار برخاسته از خمیر، در محیطی کاملا بسته باعث مغز پخت شدن این نان حجیم میشود و نان های حجیم بنا به دلائل مفصلی ماندگاری طولانی تری نسبت به نان های نازک دارند.هیچ نوع نان سنتی دیگری در چنین شرایطی پخته نمیشود یعنی بخار یا رطوبت خمیر همزمان با برخورد گازهای دی اکسیدکربن و حتی بعضا مونواکسیدکربن از سطح نان خارج شده و باعث خشک شدن(سوختن)سریع سطح نان و پخته نشدن قسمت های میانی نان میشود.البته در فرآیند پخت نان های نازک به دلیل استفاده از وردنه یا باصطلاح محلی تیراش(اگر اشتباه نکرده باشم)اکثرگازهای ناشی از فعالیت میکروارگانیسم ها از قسمت های میانی خمیر خارج میشود ولی در نان حجیمی مانند کرنون هرگز چنین اتفاقی نمی افتد مگر اینکه خمیر، درست و اصولی آماده نشده باشد که این موضوع به چند عامل مهم بستگی دارد از جمله نوع آرد، نوع نمک وخمیرمایه…فقط در مورد نوع گندم و آرد خیلی خلاصه اینکه دو پروتئین مهم موجود در گندم به نام گلیادین و گلوتنین بعداز جذب آب و مخلوط شدن با هم، به یکدیگر متصل شده و رشته های گلوتن را ایجاد میکنند..رشته های گلوتن مانند یک توری عمل میکنند وباعث محبوس شدن(ذخیره شدن)گاز در داخل خمیر شده و باعث ورآمدن آن می شوند..به همین علت اگرشبکه گلوتن موجود در خمیر کم یا ضعیف باشد، نان به اندازه کافی پف نمیکند… خلاصه اینکه مخترع یا مخترعین این نوع تنور و نان هرکسی که بوده باشند بدون شک دانشمندانی به تمام معنی بوده اند که قرن ها پیش توانسته اند اینچنین تنور و نانی را تولید کنند…دانش و تفکری که متخصصان امروزی را به تولید دستگاههای بخارپز و رطوبت ساز صنعتی واداشته…دستگاه هایی که هنوز نتوانسته اند چنین نانی را تولید کنند و شاید هرگز نتوانند. به جرات میتوان گفت نان کرنون یا کرنو سالم ترین نان دنیاست.
چند نکته در مورد پخت و مصرف نان از جمله کرنون(کرنو): سوخت مورد استفاده در تنور کرنون یا کرنو به هیچ عنوان نباید ناقص باشد یعنی اگر هیزم، بوته های خشک و حتی گاز مورد استفاده، ناقص بسوزند و باصطلاح دود داشته باشند هرگز نباید چانه های خمیر را وارد تنور کرد…احیانا اگر نان کرنونی بوی دود به خود گرفته، حتی المقدور پوست آن را نباید مصرف کرد…قسمت های سوخته هیچ نوع نانی را نباید مصرف کرد چون به شدت سرطانزا هستند…کناره های نان که بیش از حد برشته شده و به رنگ قهوه ای تیره هستند هیچ ارزش غذایی و خاصیتی ندارند…قسمت های زیر و روی نان کرنون که کمتر برشته شده و به رنگ قرمز یا قهوه ای روشن هستند، دارای کمترین مواد مغذی هستند…بهترین و مغذی ترین قسمت نان کرنون، قسمت میانی و باصطلاح مغز آن است!!! با آرزوی سلامتی و تولید نان سالم برای همه
شهربابکیا خیلی زرنگ تشریف دارن اگه شهربابک چیزی داشت شهربابکیا نمیومدن تو انار چمپاتمه بزنن نون کرنو مال انار بوده و هست حالا یه کم پخت سنتیش کم شده اینجا فکر کردن خبَریه پاشید جمع کنید بابا
شهربابکی ها بهتره غارایوب دهج رو که بزرگترین دهانه غار خاورمیانه و سومین درجهان هست رو تبلیغ کنن
سلام،به جشنواره که درخبر شهربابک است تشریف بیاورید
این جشنواره در چه روزی از خردادماه برگزار می شود؟
اول خرداد، ساعت دو بعدازظهر تا هشت شب
س نون کورنو مال دهریس ما پایداریش کردیم نونواییش زدیم
اقای عبداللهی هنوز در دست بررسی است ؟؟!!!! خیلی جالبه خیلی
سلام نام کتاب (سفرنامه) رو به طور کامل برایم بفرستید.
نان محلی شهربابک فکر کنم لتیر هست فکر کنم, چرا نان خودشون رو ثبت نمیدن ای بابا!!!
شرمنده طی تحقیق انجام شده نون کرمو از کردها بوده* کردستان*و با توجه به حضورشان در مناطقی از کرمان ،این متن در این مناطق رواج یافته. لذا نگران نباشید@@@@@@@
ای بابا خدایا خودت ظهور کن خیلی زرنگن من ساکن شهربابکما اما نمیتونم تحمل کنم اینقدر زرنگ باشن یعنی چی اگه میخوان ثبت بدن باید برا هر دو شهر باشه مادر منم هنوز نون کرنو میپزه اما تو شهربابک هنوز ندیدم اینطوری نون بپزن مسئولین واقعا باید پیگیر باشن
خدا بیامرزه مادربزرگمو…تو مطبخ نون میپخت میرفتم کمکش هیزم باهم اتیش میکردیم
سلام دوستان نان کرنوهم انار وهم روستاهای شهر بابک مثل جوزم وتوابع هست حالا؟ باید مشترک باشه
اصلا برا هیجا ثبت ندن بهتره واقعا ظلم بزرگیه که بخوان به نام شهربابک ثبت بدن یعنی چی آخه
در شهری توریستی در گوشه ای از دنیا درست هنگامی که همه در یک بدهکاری بسر می برند و هر کدام برمبنای اعتبارشان زندگی را گذران می کنند و پولی در بساط هیچکس نیست، ناگهان، یک مرد بسیار ثروتمندی وارد شهر می شود. او وارد تنها هتلی که در این شهر ساحلی است می شود، اسکناس ۱۰۰ یوروئی را روی پیشخوان هتل می گذارد و برای بازدید اتاق هتل و انتخاب آن به طبقه بالا می رود. صاحب هتل اسکناس ۱۰۰ یوروئی را برمی دارد و در این فاصله می رود و بدهی خودش را به قصاب می پردازد. قصاب اسکناس ۱۰۰ یوروئی را برمی دارد و با عجله سراغ دامداری می رود و بدهی خود را به او می پردازد. دامدار، اسکناس ۱۰۰ یوروئی را با شتاب برای پرداخت بدهی اش به تامین کننده خوراک دام که از او برای گوسفندانش یونجه و جو خرید کرده می دهد. یونجه فروش برای پرداخت بدهی خود، اسکناس ۱۰۰ یوروئی را با شتاب به شهرداری می برد و بابت عوارض ساخت و سازی که انجام داده به شهرداری می پردازد. حسابدار شهرداری اسکناس را با شتاب به هتل می آورد. زیرا شهرداری به صاحب هتل بدهکار بود و هنگامی که چند کارمند و بازرس از پایتخت به شهرداری این شهر آمده بودند یک شب در این هتل اقامت کرده بودند. حالا دوباره هتل دار اسکناس را روی پیشخوان خود دارد. در این هنگام توریست ثروتمند پس از بازدید اتاق های هتل برمی گردد و اسکناس ۱۰۰ یوروئی خود را برمی دارد و می گوید از اتاق ها خوشش نیامد و شهر را ترک می کند. در این پروسه هیچکس صاحب پول نشده است. ولی به هر حال همه شهروندان در این هنگام به هم بدهی ندارند همه بدهی هایشان را پرداخته و تسویه حساب کرده اند و … این است تعریف ساده اقتصاد. بههمین دلیل است که می گویند انباشتن ثروت مجاز نیست آن را باید به کار بگیری تا همه چرخ های اقتصاد به گردش درآید و همه اجتماع از گردش پول بهره ببرند////////////////////
کاش در انار که اکثر آن ها ثروتمند و در انباشتن ثروت ماهر اند به جای مسخره هم وطنان ایرانی خود خود به فکر اقتصاد و بالا بردن فرهنگ بودند واقعا واقعا خنده دار است در شهری که سالانه میلیارد میلیارد پسته دارد دیوار مهربانی داشته باشد در شهری ثروتمندان دختری بی جهیزیه باشد از این بگذریم در شهر پولداران جای یک مکان تفریحی یک کافی شاپ یک مرکز خرید یک مدیریت منحصر به فرد خالی باشد .متاسفانه وقتی در کافی شاپ های شهربابک .رفسنجان. یزد میریم اکثر اناری هایی که به قولی دستشان به دهنشان میرسد اون جا حضور دارند .مردم شهری که میتوانند با ثروتشان یک شهر به تمام معنا و رویایی بسازند .امید وارم روزی برسد که یک جوان اناری حسرت امکانات دیگر شهر ها را نخورد ///////////////////////گر به دولت برسی،مست نگردی مردی،گر به ذلت برسی پست نگردی مردی، اهل عالم همه بازیچه دست هوسند، گر تو بازیچه ی این دست نگردی مردی … در ضمن نه اناریم نه شهربابکی من و شما باید یادمان باشد همه ایرانی هستیم
شهربابکی هارواگه ول کنیم میان میگن انارم مال مابوده.??
خداییش همین الن هم درشهرستان شهربابک نون کرنومحلی بیشترازانارپخت می شود.دوماهمت مسئولین شهربابک خیلی بیشترازاناریهاست وبه تبع آن پیروزی ازآن آنهاست
نون کرنو اگر به ثبت منطقه انار برسد بخشی از شهر بابک هم را شامل میشود جوزم هم به دلیل داشتن گندم خوب عمل آوری این نان را خوب انجام میدهند ولی در شهر کرمان به کپو کرمانی معروف است بهتره یک پژوهشگر تاریخ بررسی کنه و ابهامات را بر طرف کنند که منشأ این نان از کجا آمده و مربوط به کدام منطقه است و چرا به این شکل پخته میشه آنچه که مسلم است این نان مربوط به منطقه کویری است چون در مناطق مرطوب این نون ماندگاری ندارد ولی ماندگاری آن در مناطق خشک بیشتر است وکپک نمی زند والبته در یک مستندی دیدم که همین نان در نانوایی در مناطق شمالی کشور درون دستگاه پخت میکرد و میگفت از روسیه به ایران منتقل شده و جالبه بدانیم برای استفاده در مناطق جنگی بوده که به این صورت پخت میکردند به هر حال مسئولان شهر انار باید بیشتر به فکر میراث شهر انار باشند حداقل میتوانید محصولات کشاورزی مختص شهرستان انار مثل پسته را به ثبت برسان ند همانطور که اردکان یزد روناس را مختص شهر خودشان میدانند
جای تعجبه . همه استان کرمان نان کرنون را به نام شهربابک میشناسند
سلام شاید بنده دیر به قافله مساله نان کرنو پیوسته باشم به هر حال گفتنی را باید گفت یکی از امتیازهایی که انار نسبت به همه شهرهای تولید کننده نان کرنودارد اینه که تولید کرنو به صورت نیمه صنعتی وانبوه اولین دفعه توسط یه نانوای اناری (مرحوم حاج محمد قائدی)ظهور کرد وشرکت تکنو پخت رفسنجان شاهد زنده است که دستگاه نیمه صنعتی پخت این توسط مرحوم قائدی طراحی وتوسط شرکت مذکور ساخته شد پس میتوان. گفت حتی اگه قدمت پخت این نان از نظر مکانی مشخص نباشد باز هم برگ برنده دست انار بود هر چند همه این حرفها نوش دارو بعد از مرگ سهراب باشد.ولی رفقای اناری اگه مسئولین شهربابک خیانت کرده وحقی از انار ضایع کرده باشند مردم شهربابک همیشه دوستان عزیز ما بودند وهستند همسایه از همسایه ارث میبره مگه نه؟خویشتن دار باشید