• خانه
  • اجتماعی
  • فرهنگ
  • سیاسی
  • کشاورزی-اقتصاد
  • عکس
  • ورزشی
  • دانش
  • درباره ما
    • ورود به پنل کاربری
    • ثبت نام
  • گالری ویدئو
  • جستجوی پیشرفته
۲۴ نظر ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۶

انتقاد نانوایان انار از کیفیت پایین آرد

جمعی از نانوایان شهرستان انار می‌گویند که کیفیت آردی که به آن‌ها برای پخت نان تحویل داده می‌شود، مناسب نیست.

این نانوایان به انارپرس گفتند با این وضعیت و عدم پیگیری فرماندار انار برای بهبود کیفیت آرد ارسالی، میزان پخت‌شان کم شده است.

به گفته این نانوایان، این آرد بی‌کیفیت باعث شده تا نانی که به وسیله آن پخت می‌شود، باعث نارضایتی مشتریان گردد.

از سوی دیگر این نانوایان به استفاده از آرد قنادی و آرد نان ساندویچی توسط یکی از نانوایی‌های تازه تاسیس انار معترض هستند.

ظاهرا این نانوایی از آرد بدون سبوس و آرد قنادی و جوش شیرین استفاده می‌کرده که از سوی بهداشت، اخطاریه دریافت کرده است. این نانوایی بعد از دریافت اخطاریه، گویا روش خود را اصلاح کرده است، هر چند این این حتمال وجود دارد در صورتی که این نانوایی برای جذب مشتری، بار دیگر از آرد قنادی یا آرد نان ساندویچی استفاده کند، پلمپ خواهد شد.

نانی که با آرد سبوس‌دار تهیه می‌شود، کمی تیره است اما نانی که با آرد بدون سبوس پخت می‌شود، سفید است و مردم نیز گمان می‌کنند که نان سفید بهتر است؛ در صورتی که سفید بودن نان به معنای کیفیت بالای نان نیست.

آردی که سبوس نداشته باشد، دارای رنگ روشن تر و ارزش غذایی پایین‌تری است و هر چه قدر سبوس در آرد بیشتر باشد آرد تیره‌تر و مقدار مواد معدنی و ویتامین‌های آن بیشتر است و برای بدن مفیدتر است و باعث کاهش برخی بیماری‌ها می‌گردد.

سبوس گندم به مخلوطی از لایه‌های مختلف پوسته و قسمت‌های جوانه گندم گفته می‌شود و با توجه به پژوهش‌های انجام شده این قسمت غنی‌ترین منبع غذایی از نظر فیبر و الیاف گیاهی محسوب می‌شود.

 بر اساس توصیه سازمان بهداشت جهانی نیاز روزانه انسان به فیبر (سبوس یا الیاف گیاهی و مواد سلولزی) حداقل ۳۰ گرم است، ولی هم اکنون فیبر دریافتی روزانه مردم ایران تنها ۸ گرم است

برچسب ها: آرد, انار, شهرستان انار, نانوایی

۲۴ دیدگاه برای “انتقاد نانوایان انار از کیفیت پایین آرد”

  1. ابوالفضل گفت:
    اردیبهشت ۲۸, ۱۳۹۵ در ۳:۳۹ بعد از ظهر

    به ولا راست میگن کارخانه توکل آرد خوب رو به رفسنجان میدهد آرد خراب را به انار می دهند فرماندار باید رسیدگی جدی بکند از ارد

    پاسخ
    • مغازه دار گفت:
      اردیبهشت ۲۸, ۱۳۹۵ در ۸:۴۷ بعد از ظهر

      <<مدیر صنف فقط بلدی حقوق بگیری …چرا به بازرگانی اعلام نمیکنی

      پاسخ
  2. علی غلام گفت:
    اردیبهشت ۲۸, ۱۳۹۵ در ۳:۴۳ بعد از ظهر

    صحیح است صحیح است

    پاسخ
  3. گنجی گفت:
    اردیبهشت ۲۸, ۱۳۹۵ در ۳:۵۱ بعد از ظهر

    یعنی نانوایان انار شروع کردن به زیراب زدن نونوایی سنگکی چون دیدن خیلی مشتری داره. ما چه مردمی هستیم؟نمیگم نونوایی سنگکی خیلی نونش خوبه ولی ما هم عجب مردمانی هستیم.

    پاسخ
  4. tohi بی مغز گفت:
    اردیبهشت ۲۸, ۱۳۹۵ در ۴:۰۰ بعد از ظهر

    اشغال ترین ارد رابه انار میدهند.

    پاسخ
  5. خام گياه خوار گفت:
    اردیبهشت ۲۸, ۱۳۹۵ در ۴:۰۱ بعد از ظهر

    البته باید به این نکته توجه کرد همانطور که بعضی میوه جات مانند توت، انگور، انجیر… رنگ های مختلفی دارند،گندم هم رنگ های مختلفی دارد.حتی ممکن است یک نوع گندم بسته به شرایط آب و هوا و خاک هر منطقه، رنگ های مختلفی داشته باشد.پوسته یا همان سبوس گندم ممکن است در منطقه ایی قهوه ایی تیره باشد در نتیجه آرد آن تیره و نان آن قطعا تیره خواهد شد و رنگ بعضی دیگر ممکن است زرد یا قهوه ایی روشن باشد در نتیجه آرد و نان این نوع گندم کمی روشن تر خواهد بود که این موضوع ممکن است باعث شک و تردید در مخلوط کردن آرد خالص گندم با آرد بدون سبوس شود که االبته تشخیص این موضوع کار چندان مشکلی نیست. ولی در مورد نان های سفیدی که از آرد سفید بدون سبوس تهیه میشوند و بعضا با مکمل های شیمیایی،باصطلاح غنی میشوند نیاز به هیچگونه توضیحی نیست.

    پاسخ
  6. ناشناس گفت:
    اردیبهشت ۲۸, ۱۳۹۵ در ۴:۱۵ بعد از ظهر

    حالا که یک نانوایی خوب هم تو انار راه افتاده  و نانواییهای دیگه از بس نام بی کیفیت پخت میکنند و مشتریاشون کم شده صداشون دراومده.

    پاسخ
  7. خام گياه خوار گفت:
    اردیبهشت ۲۸, ۱۳۹۵ در ۴:۲۶ بعد از ظهر

    انواع مختلف آرد بر اساس مقدار گلوتن طبقه بندی میشود:
    دو پروتئین مهم موجود در گندم به نام گلیادین و گلوتنین بعداز جذب آب و مخلوط شدن با هم، به یکدیگر متصل میشوند و رشته های گلوتن را ایجاد میکنند..رشته های گلوتن مانند یک توری عمل میکنند وباعث محبوس شدن(ذخیره شدن)گاز در داخل خمیر شده و باعث ورآمدن آن می شوند..به همین علت اگرشبکه گلوتن موجود در خمیر کم یا ضعیف باشد،نان به اندازه کافی پف نمیکند…
    شاید از نظر بعضی متخصصین و نانوایان امروزی، سبوس بیش از حد باعث تضعیف رشته های گلوتن و پف نکردن خمیر و نان شود ولی درحقیقت زندگی ماشینی توام با عجله و استرس و حرص و طمع برای کسب و درآمد بیشتر از یکطرف و دست های پشت پرده مافیای پزشکی در سالیان نه چندان دور از طرفی دیگر باعث شده تا درصد سبوس تنها بهانه ای بشود برای کیفیت نان و متاسفانه اکثر مردم به این نان سفید بی خاصیت و بلکه مضر عادت کرده اند.

    پاسخ
  8. خام گياه خوار گفت:
    اردیبهشت ۲۸, ۱۳۹۵ در ۴:۳۶ بعد از ظهر

    چند نکته در مورد مصرف نان از جمله کرنو(کرنون):
    قسمت های سوخته هیچ نوع نانی را نباید مصرف کرد چون به شدت سرطانزا هستند!
    کناره ها و یا هر قسمتی از نان که بیش از حد برشته شده و به رنگ قهوه ای تیره هستند هیچ ارزش غذایی و خاصیتی ندارند!
    قسمت هایی از نان که کمتر برشته شده و به رنگ قرمز یا قهوه ای روشن هستند،دارای کمترین مواد مغذی هستند!
    بهترین و مغذی ترین قسمت نان خصوصا نان کرنون، قسمت میانی و باصطلاح مغز آن است!!!
    با آرزوی سلامتی و تولید نان سالم برای همه

    پاسخ
  9. خام گياه خوار گفت:
    اردیبهشت ۲۸, ۱۳۹۵ در ۴:۵۱ بعد از ظهر

    زمانی نان محلی کرنون در منطقه انار بهترین بود چون از آرد کامل و خالص گندم تهیه میشد و همچنین نان سنگگ به همین دلیل بهترین بود ولی متاسفانه امروز اکثر نان های کرنون و تقریبا تمامی نان های سنگگ از آرد سفید تهیه میشوند.خمیری که با آرد سفید و بی خاصیت تهیه شده باشد، تبدیل به هر نوع نانی که بشود و با هر روشی و بر روی هر چیزی که پخته شود هیچ نوع ارزش غذایی پیدا نمی کند حالا چه روی سنگ چه روی چدن و چه روی دیواره تنور گلی و چه روی زغال…هیچ فرقی نمی کند. 

    پاسخ
  10. ....... گفت:
    اردیبهشت ۲۸, ۱۳۹۵ در ۵:۱۹ بعد از ظهر

    اتفاقا اصلا هم این نانوایی که گفته شده اصلاح نشده.چندین مرتبه از سوی اتحادیه ارد و نان اخطار بهش داده شده واز سوی بهداشت اخطار جدی داده شده ولی متاسفانه از سوی ……به بهداشت اخطار داده شده که کاری به کار این نونوایی نداشته باشین.اخه این نونوایی از سوی ….و رییس …..برا مقابله با نونواییا تاسیس شده.همه نونواییا به ساعت پخت و قیمت این نونوایی اعتراض دارن ولی  …..دراومده گفته ازادپزه دلش میخاد..الان تو همون تهرون که میگن گرونیه و همه چی گرونه برید ببینید نون سنگک ۸۰۰ تومنه ولی انار ۱۵۰۰ ساعت ۱۱ شبم داره میپزه ولی متاسفانه ایشون چون ……پشت خودش میبینه هر کار که دلش بخاد داره میکنه…

    پاسخ
    • علی گفت:
      اردیبهشت ۲۹, ۱۳۹۵ در ۱۱:۵۱ قبل از ظهر

      اولا تهرون نون سنگک الان از ۲۰۰۰تا ۲۵۰۰فروخته میشه نه ۸۰۰تومن.
      دوما این بنده خدا نوناش خوبه و باکیفیت. ساعت پختشم به کسایی که روزا کار دارن مناسب تره ولی ولی ولی…
      ولی اینا چند روزه نوناش نصف شده…یعنی درست هم از عرضش کم شده هم از طولش.
      اگر به این کارش ادامه بده و کم فروشی کنه طولی نمیکشه که از رونق بیفته

      پاسخ
  11. مله پوینی گفت:
    اردیبهشت ۲۸, ۱۳۹۵ در ۵:۲۵ بعد از ظهر

    خداوکیلی ما زنا اناری هممون نان پزبودیم
    فرق ارد سفید رو ارد نونوایی رو  میشناسیم.

    اردی میدن ب نونوایی ک بویی نم و سوسک گرفته میشهخورد؟

    پاسخ
  12. غضنفر بیکار گفت:
    اردیبهشت ۲۸, ۱۳۹۵ در ۷:۲۷ بعد از ظهر

    با اینترفندها نمیتونید یه نانوایی خوب راتعگیلش کنید

    پاسخ
  13. m گفت:
    اردیبهشت ۲۸, ۱۳۹۵ در ۸:۱۳ بعد از ظهر

    ما اناری ها چهارتا نون نمیتونیم پخت کنیم!!!  فقط ادعامون زیاده و فقط بلدیم زیراب همو بزنیم  حالا اون پنج شنبه بازار کاری کردید دیگه غریبه ها نیومدن. باشه نمیان!!! چهارتا نان هم نمیتونیم پخت کنیم بخدا مجوز بدن به ی غریبه اون وقت ببینید چجوری نون پخت میکنن فقط دنبال حرف میگردیم مقصر اصلی هم خوده مردم انارن و بد مسولین. 
    چهارتا غریبه اومدن واسه پنج شنبه بازار نگذاشتیم حقمون همینه که میوه با بدترین کیفیت  وبالاترین قیمت بخریم الانم حقمونه بدترین نون با بالاترین قیمت بخریم 
    الان برید یرد,میدون باهنر ببینید نون کرنو دونه ای ۴۰۰تومن اون وقت کیفیت ها هم مقایسه کنید 
    نون سنگگ دونه ای ۸۵۰تومن هر کی ادرس خواست بدم خدمتش سنگگ بهترین کیفیت خشخاشی ۱۲۰۰تومن 

    پاسخ
  14. مندلی گفت:
    اردیبهشت ۲۸, ۱۳۹۵ در ۱۰:۱۳ بعد از ظهر

    میخوان نانوایی سنگک رو تعطیل کنند

    پاسخ
    • محمد گفت:
      اردیبهشت ۲۹, ۱۳۹۵ در ۱:۱۷ قبل از ظهر

      اولا تو هر کی هستی خودت غریبه پرستی بعدش هم تو اناری هستیس چه کار داری یزد چی میپزه ما استان کرمانی هستیم نه یزدی شاید یزدی ها هزار کار دیگه هم کردند به ما چه ثانیا همه اناریها تمام سوراخ ثمبه های یزدو بلدند احتیاجی به ادرس شما ندارند

      پاسخ
      • باقر گفت:
        اردیبهشت ۲۹, ۱۳۹۵ در ۱۰:۵۸ قبل از ظهر

        تو دی چقه انار یزد میکنی!!! انگار اینجا بهشته اونجا آمریکا.
        نگا تا نون خوب نباشه مشتری الکی نمیده اونجو تو صف واسه. مردم دنبال جنس خوبن. حالو اوناهم تلاش کنن خوب شن.

        پاسخ
  15. مندلی گفت:
    اردیبهشت ۲۸, ۱۳۹۵ در ۱۰:۱۵ بعد از ظهر

    روزی خود را از خدا خدا خدا خدا خدا بخواهید.فقط خدا .بی انصاف نباشید

    پاسخ
  16. hk گفت:
    اردیبهشت ۲۸, ۱۳۹۵ در ۱۰:۴۶ بعد از ظهر

    ییهو بگین نانوایی سنگگ را ببندید چرا لقمه را دور سرتون میچرخونیین .نکنید این کارا را زشته بخدا زشته خب شماها هم همون کارا بکنیدو یاد بگیرید از چه ساعتی تا جه ساعتی کار میکنه وتعطیلی هم نداره 

    پاسخ
  17. همشهری گفت:
    اردیبهشت ۲۹, ۱۳۹۵ در ۰:۱۲ قبل از ظهر

    با سلام
    لطفا کمی منصف باشید تا زمانی که ارد سهمیه ای بود خبازان به فکر فروش ارد بودند تا پخت نان چون سود حاصل از فروش ارد بیشتر از پخت نان بود. ارد که ازاد شد گفتند رقابت باشه تا نان باکیفیت تری دست مردم داده بشه اما خدایی کیفیت نان هیچ تغییری نکرد چندین ساله کدام نانوایی های انار پخت نون شون رو تغییر دادن جز از نازک پزی رو اوردن به کرنو والله اگه یه مهمون شهرستانی میومد خونه مون نمیتونست نون بخوره در ضمن ساعت ۶ عصر که میشد کدوم نانوایی انار پخت میکرد کل شهر رو میگشتی یه نون تازه گیرت نمیومد حالا هم که دوباره ارد سهمیه ای شده چرا تغییر نمیکنید به فکر کیفیت نیستید حالا که یه نانوایی درست و حسابی باز شده صدا تون در اومده در ضمن اردی که سنگک میپزه با اردی که شما نانوایان عزیز اناری میپزید درصد سبوسش فقط ۲درصد تفاوت داره

    پاسخ
  18. غریبه گفت:
    اردیبهشت ۲۹, ۱۳۹۵ در ۲:۱۸ قبل از ظهر

    ارد نانوایی های دیگه رو حتی اگه برای اش یا حلوا هم استفاده کنیم بوی سوسک میده چ توقعی دارن ک مردم بخورن خانواده ما ک خیلی وقته ب خاطر این بو و مزه دور نون کرنو رو خط کشیده الحمدالله 

    پاسخ
  19. 121 گفت:
    اردیبهشت ۲۹, ۱۳۹۵ در ۸:۰۷ قبل از ظهر

    سوسک هم مگه بو داره

    پاسخ
  20. جواب به داوود گفت:
    اردیبهشت ۲۹, ۱۳۹۵ در ۹:۳۰ بعد از ظهر

    مسولین اول ارد انار را عوض شد نانوا ها همه دوره. دیدن  هیچ فایده نداشت چه بهتر از جایی غریب نانوا اوردند تا نان خوب به مردم بدهند

    پاسخ

دیدگاه خود را بنویسید

برای صرف‌نظر کردن از پاسخ‌گویی اینجا را کلیک نمایید.


تازه‌ترین مطالب
  • پنجاه سالگی کتابخانه ابوریحان شیراز برگزار می‌شود
  • نشان شهر ملی دوچرخه به شیراز رسید
  • اختصاص مخزن ۱۰ تُنی اکسیژن مایع برای بیماران کرونایی شیراز
  • مرکز جامع درمان اعتیاد با اختلال مصرف مواد در شیراز افتتاح شد
  • معرفی رئیس جدید دفتر نظارت و بازرسی انتخابات فارس
  • توان تبدیل به یکی از قطب‌های فوتبال فارس را داریم
  • متهم تحت تعقیب نهادهای امنیتی و انتظامی در لارستان دستگیر شد
  • شناسایی تخلف عرضه گوشت در شیراز
  • بهره‌برداری از ۸۰۰ میلیارد تومان طرح آب و برق در فارس تا پایان سال ۹۹
  • مردم شهرستان مرودشت از درآمدهای گردشگری بی‌نصیب‌ هستند
  • محل احتکار خودرو در کازرون کشف شد
  • فرصت حفظ عنوان پایتختی کتاب در فارس فراهم است
  • زمان بازدید از اماکن فرهنگی و تاریخی استان فارس در بهمن‌ماه اعلام شد
  • استاندار فارس، سرپرست شهرداری صدرای شیراز را منصوب کرد
  • استاندار: بیکاری در فارس روند کاهشی داشته است
  • جشنواره طنز مکتوب شهروندی در شیراز برگزار می شود
  • طرح «سفیر سلامت دانش آموزی-همیار پزشک» در فارس آغاز شد
  • اولین آزادراه فارس ۱۴۰۰ افتتاح می‌شود
  • مجوز افزایش ۳۰ درصدی شهریه باشگاه‌های شیراز
  • شهردار شیراز: ۱۴۷ طرح عمران شهری را درحال اجرا داریم
آرشیو
  • خانه
  • تماس با ما
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انار پرس است.