جمعی از نانوایان شهرستان انار میگویند که کیفیت آردی که به آنها برای پخت نان تحویل داده میشود، مناسب نیست.
این نانوایان به انارپرس گفتند با این وضعیت و عدم پیگیری فرماندار انار برای بهبود کیفیت آرد ارسالی، میزان پختشان کم شده است.
به گفته این نانوایان، این آرد بیکیفیت باعث شده تا نانی که به وسیله آن پخت میشود، باعث نارضایتی مشتریان گردد.
از سوی دیگر این نانوایان به استفاده از آرد قنادی و آرد نان ساندویچی توسط یکی از نانواییهای تازه تاسیس انار معترض هستند.
ظاهرا این نانوایی از آرد بدون سبوس و آرد قنادی و جوش شیرین استفاده میکرده که از سوی بهداشت، اخطاریه دریافت کرده است. این نانوایی بعد از دریافت اخطاریه، گویا روش خود را اصلاح کرده است، هر چند این این حتمال وجود دارد در صورتی که این نانوایی برای جذب مشتری، بار دیگر از آرد قنادی یا آرد نان ساندویچی استفاده کند، پلمپ خواهد شد.
نانی که با آرد سبوسدار تهیه میشود، کمی تیره است اما نانی که با آرد بدون سبوس پخت میشود، سفید است و مردم نیز گمان میکنند که نان سفید بهتر است؛ در صورتی که سفید بودن نان به معنای کیفیت بالای نان نیست.
آردی که سبوس نداشته باشد، دارای رنگ روشن تر و ارزش غذایی پایینتری است و هر چه قدر سبوس در آرد بیشتر باشد آرد تیرهتر و مقدار مواد معدنی و ویتامینهای آن بیشتر است و برای بدن مفیدتر است و باعث کاهش برخی بیماریها میگردد.
سبوس گندم به مخلوطی از لایههای مختلف پوسته و قسمتهای جوانه گندم گفته میشود و با توجه به پژوهشهای انجام شده این قسمت غنیترین منبع غذایی از نظر فیبر و الیاف گیاهی محسوب میشود.
بر اساس توصیه سازمان بهداشت جهانی نیاز روزانه انسان به فیبر (سبوس یا الیاف گیاهی و مواد سلولزی) حداقل ۳۰ گرم است، ولی هم اکنون فیبر دریافتی روزانه مردم ایران تنها ۸ گرم است