علی ملکی، کارشناس شیلات جهاد کشاورزی رفسنجان از راهاندازی طرح تولید پرورش غذای میگو (آرتمیا) در انار خبر داد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، ملکی، به دو طرح تولید غذای میگو (آرتمیا) در استان کرمان اشاره و بیان کرد: این طرح ها در آینده نزدیک به فعالیت می پردازند که یکی از این آنها در منطقه نوق رفسنجان و دیگری در رودخانه شور شهرستان انار است.
آرتمیا چیست؟
آرتمیا موجودی از خانواده سخت پوستان است که میتواند در آب غلیظ و شور زندگی و از جلبکهای موجود دریاچه تغذیه کند. این جاندار شاخصترین موجود زنده دریاچه است که غذای اصلی پرندگان را تشکیل میدهد و بیشترین منبع غذایی برای ماهیان خاویاری و میگو است.
آرتمیا تخم باارزشی دارد، پرورش دهندگان میگو طی روشی این تخمها را باز میکنند و وقتی نوزاد بیرون میآید، برای مزارع پرورش میگو استفاده میکنند، زیرا میگو باید غذای جنبنده مصرف کند. از اینرو تخم یا سیست آرتمیا در سطح دنیا دارای ارزش جهانی است و هر کیلو ۱۲۰ تا ۲۰۰ دلار ارزش دارد.
آرتمیا دارای بیش از ۵۲ درصد پروتئین و چهار درصد چربی است و ترکیب و میزان اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب آن در حدی است که نیازهای آبزیان آبهای شیرین را به طور کامل برآورده می سازد.
از آن می توان مستقیما یا پس از منجمدکردن و یا خشک کردن به عنوان یک خوراک پروتئینی مغذی برای پرورش انواع ماهیان، میگوها و خرچنگ های آب شیرین استفاده کرد و یا می توان پس ازغنی سازی برای پرورش ماهیان و میگوهای آب شور به کار برد.
با توجه به درآمد بالای تولید آرتمیا، میتوان صنایع تبدیلی مربوط به آن را نیز در انار ایجاد کرد. صنعت تبدیلی آرتمیا در حال حاضر در اروپا وجود دارد و در ایران هنوز در این باره اقدامی نشده است. با حمایت از سرمایهگذاران، میتوان برای نخستین بار این صنعت پردرآمد را در انار راهاندازی کرد.