• امروز : جمعه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 19 April - 2024

نکات بهداشتی در خصوص پیاده‌روی اربعین

  • 17 آبان 1395 - 15:34
نکات بهداشتی در خصوص پیاده‌روی اربعین

سفر اربعین با پای پیاده، مانند هر سفری نیست. سختی‌ها و زیبایی‌های خاص خودش را دارد. شاید توجه به نکات بهداشتی در سفری که با هواپیما و یا ماشین شخصی می‌روید و در هتل‌های تمیز با غذای آماده سیر می شوید خیلی ضروری نباشد ولی در سفری مانند پیاده روی اربعین که سه روز و یا بیشتر می بایست از غذای موکب‌های بین راه تغذیه کنید و در هر جایی که سایه‌بانی پیدا کردید استراحت کنید، توجه به نکات بهداشتی ضرورتی غیرقابل انکار است.از این رو برخی از نکات بهداشتی را در زیر می‌آوریم:

*مراقب بیماری وبا باشید. اولین و مهم ترین نکته ی بهداشتی که زائران باید آن را رعایت کنند این است که شستشوی مداوم دست ها را فراموش نکنند و به خصوص قبل از غذا و بعد از تردد با اتوبوس، در مکان های عمومی، بازار و مکان های پرتردد حتما دست هایشان را با آب و صابون یا آب و مایع ضدعفونی کننده بشویند.

 * زائرانی که بیماری قلبی و دیابت دارند برای جلوگیری از سرماخوردگی لباس های مناسب همراه داشته باشند؛ جوراب، دستکش، کلاه، پوشش گوش، کاپشن و….

* با توجه به تراکم جمعیت در اربعین، استفاده از ماسک در پیشگیری از ابتلا به بسیاری از ویروس ها و میکروب ها موثر خواهد بود، بر این اساس بهتر است تا زائران به تعداد روزهای سفر، ماسک همراه داشته و روزانه یک ماسک را استفاده کنند

* افراد دیابتی، توجه داشته باشند چون پیاده روی فعالیت زیادی محسوب می شود که برای آنها غیرطبیعی است، باید بیشتر از خود مراقبت کنند. حتما در استراحتگاه ها پاهای خود را مدام بشویند و خوب خشک کنند تا دچار زخم نشوند. همچنین مصرف داروهایشان را منظم ادامه دهند.

 *کرم مناسب برای تاول و عرق سوز همراه داشته باشند.

 * تزریق واکسن آنفلوانزا و مننژیت فراموش نشود.

 * همراه داشتن عصا، چفیه، کلاه، چتر، عینک، سمعک و هر وسیله کمک توانبخشی برای زائران ضروری است.

 * زائران حتماً باید صابون (به صورت مایع دستشویی، یا خمیر صابون که در داروخانه ها وجود دارد) را در کوله پشتی خود قرار دهند و مرتب به شست وشوی دست ها اقدام کنند؛ چرا که شست وشوی دست ها با مایع دستشویی از سرماخوردگی، ابتلا به بیماری های مختلف چون اسهال و استفراغ و … جلوگیری می کند.

 * به تعداد روزهایی که در سفر هستید، جوراب به همراه داشته باشید و هر شب جوراب های خود را از پا خارج و با دقت پاهای خود را شست وشو دهید؛ این کار انرژی بهتری به زائر می دهد.

 * شب ها در محل پاشنه پا از پماد ویتامین «آ د» استفاده کنید و اگر امکان دارد شب پاها را ۲۰ تا ۳۰ سانتی متر بالاتر نگه دارید.

 * زائران بهتراست یک کارت شناسایی درمانی برای خود درست کنند در برگه ای مشخصات خود شامل نام و نام خانوادگی و نام پدر، سن، سابقه بیماری، شماره تلفن ضروری، آدرس، گروه خونی و محل استقرار خود را در این کارت نوشته به همراه عکس خود در کوله پشتی قرار دهند.

 * کفش طبی دارای پاشنه نرم، مناسب ترین کفش برای این منظور است، به کمر ضربه وارد نمی کند و از آنجایی که زائر در هنگام پیاده روی پای متورمی پیدا می کند، داشتن کفش بنددار موجب می شود بتواند کمی کفش را گشاد کند تا به پا فشار کمتری وارد شود.

 * پیاده روی آرام و منسجم داشته باشید؛ پیاده روی با شتاب و زیاد در روز اول موجب می شود به شدت دچار گرفتگی عضلات و اسپاسم شوید.

 * زائران بهتر است از کوله پشتی استفاده کرده و وسایل خود را با دست حمل نکنند، چرا که همراه داشتن یک وسیله در یک دست، موجب فشار آوردن شانه بر ستون فقرات شده و زائر با کمی پیاده روی دچار خستگی می شود.

 * زائران از عادت غیربهداشتی روبوسی و دست دادن با بیماران به شدت پرهیز و مرتب دست های خود را پیش از غذا و پس از استفاده از سرویس های بهداشتی شست وشو کنند.

  * در صورت بیماری، مهم ترین راه انتقال آنفلوانزای فصلی، استنشاق قطرات تنفسی آلوده (عطسه و سرفه) است. به زائران توصیه می شود هنگام عطسه و سرفه جلوی دهان و بینی خود را بگیرند و پس از تماس با بیماران و هنگام عطسه و سرفه دست ها را با آب و صابون بشویند.

 * تأکید مجدد: همراه داشتن و مصرف داروهایتان را هرگز فراموش نکنید . زائرانی که دارو مصرف می کنند (مانند بیماران قلبی- عروقی، دیابتی یا مبتلایان به فشار خون بالا) باید داروهای خود را حداقل برای مصرف ۱۵ روز همراه داشته باشند. در واقع افراد بیش از مقدار مصرف، داروهای خود را همراه داشته باشند و این داروها را نیز در محلی قرار دهند که به هیچ وجه آنها را فراموش نکنند. همچنین نسخه داروهای مصرفی را به همراه داشته باشید تا اگر اتفاقی برای داروها افتاد پزشکان بتوانند داروها را تهیه کنند.
همراه داشتن داروهایی که جنبه درمان روانپزشکی، کنترل صرع، فشار خون، بیماری قلبی و قند، دارند؛ بسیار ضروری است و به هیچ وجه نباید مصرف این داروها قطع یا خودسرانه کم یا زیاد شود.

شبکه بهداشت و درمان شهرستان انار

واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریها

ثبت دیدگاه