• امروز : جمعه - ۱۰ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 29 March - 2024

سید محمد خاتمی : آزادی زندانیان سیاسی هیچ وقت دیر نیست

  • 22 مهر 1393 - 0:04
سید محمد خاتمی : آزادی زندانیان سیاسی هیچ وقت دیر نیست

به عنوان یک انسان کوچک پیشنهاد می‌کنم تا علی (ع) را به عنوان کسی که در زندگی فردی اخلاقی و سیاسی ابرمرد بوده است مبنای راه خود قرار دهیم که رفتار و کردار او می‌تواند یک جهت راهنما برای ما باشد.

رییس دولت اصلاحات گفت:‌مساوات در برابر قانون، اخلاق در بعد اجتماعی و مهمتر از آن در بعد سیاسی بالاخص در بین حاکمان از نکات و معیارهای مورد توجه حضرت علی بود که توجه به این معیارها و مواضع می‌تواند مبنا و الگوی خوبی برای جوامع اسلامی در امر همبستگی و اتحاد باشد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت‌الاسلام سیدمحمد خاتمی در دیدار مردمی به مناسبت روز عید غدیر خم با اشاره به عظمت و بزرگی این عید فرخنده گفت: چه خوب بود در این عید بزرگ شاهد آن باشیم تا کسانی که اتهامات سیاسی دارند در حصر و بند نباشند. چه خوب بود در این روز شاهد حضور بسیاری از زندانیان به خصوص آقای مهندس میرحسین موسوی و حجت‌الاسلام مهدی کروبی و بانو رهنورد بودیم. هنوز هم معتقدم که برای چنین کاری دیر شده ولی در عین حال هیچ وقت برای انجام کارهای خوب دیر نیست. برای رشد و پیشرفت کشور و مقابله با تهدیدهای بیگانه کار خوب هیچ گاه دیر نیست.

رئیس بنیاد باران با تاکید بر اینکه اسلام آمده بود تا توفیق در جامعه را سرمشق همه قرار دهد، تاکید کرد: اسلام آمده بود تا انسان بنده هیچ کسی جز خدا نباشد و سرسپردگی به خدا عین آزادی است. اسلام آمده بود تا بگوید اساس رشد عدل، اخلاق و حق مبنای رابطه در نظام اجتماعی باید باشد. اسلام آمده بود تا بگوید انسان دارای کرامت و عقل است.

رئیس بنیاد باران با تاکید بر اینکه باید به خود بیاییم، یادآور شد: اگر دچار مشکل شویم، چاره حکومت مردم‌سالار است که به حق مردم احترام بگذارد و زمینه‌ساز رشد سیاسی و اقتصادی مردم باشد و جامعه را آزاد بخواهد.

خاتمی با بیان اینکه ممکن است برخی مفاهیم چون تفکیک قوا، آزادی مدنی و حقوق بشر در گذشته مطرح نبودند ولی با تکیه بر معیارها و اصول‌ها می‌توان آنها را دریافت، افزود: ما می‌توانیم زندگی امروز خود در دنیا و جامعه امروزی را با مقتضیات زمان و بر پایه اصول و معیارها دنبال کرده و به معیارها وفادار بمانیم. امروز زندگی بشری در معرض خطر جدی است و حکومت‌های غیروابسته به مردم در حال انجام اموری هستند که منتهی به بسته شدن راه مردم می‌شود.

رییس دولت اصلاحات اظهار کرد: به عنوان یک انسان کوچک پیشنهاد می‌کنم تا علی (ع) را به عنوان کسی که در زندگی فردی اخلاقی و سیاسی ابرمرد بوده است مبنای راه خود قرار دهیم که رفتار و کردار او می‌تواند یک جهت راهنما برای ما باشد.

خاتمی با اشاره به بخشی از خصوصیات و مواضع علی (ع) در امور حکومتی خاطرنشان کرد: از نظر ایشان رضایت مردم پایه حکومت مشروع، رای و خواست مردم، امر لازم حکومت‌ها، اهتمام به حق و حرمت مردم، دلیر خواستن و دلیر کردن مردم، نقدپذیری مسئولان، تحمل مخالفان و جلوگیری از درگیری‌ها و خشونت‌ها، نکوهش قولی و عملی استبداد، تاکید به مشورت دفاع از محرومان در این حمایت از معیارهای مهم حضرت علی در امور حکومتی بود.

رئیس بنیاد باران ادامه داد: بر اساس دیگر مواضع حضرت علی (ع) دفاع از مظلومان در عین دفاع از حقوق دیگران بود. مساله‌ای که امروز تندروها در تفسیر آن فکر می‌کنند دفاع از مستضعفان و محرومان به معنای نابود کردن سرمایه داران و سرمایه‌داری است. پافشاری بر عدالت در همه جوامع از دیگر نکات مورد توجه این حضرت بود. امروز در ادبیات چپ، عدل را اقتصادی و آن هم صدقه‌ای می‌دانند در حالی که علی (ع) عدل را در همه امور و مهمتر از آن در آزادی سرنوشت و آزادی افکار و بیان مردم می‌دانست.

رئیس بنیاد باران خاطرنشان کرد: مساوات در برابر قانون، اخلاق در بعد اجتماعی و مهمتر از آن در بعد سیاسی بالاخص در بین حاکمان از دیگر نکات و معیارهای مورد توجه حضرت علی بود که توجه به این معیارها و مواضع می‌تواند مبنا و الگوی خوبی برای جوامع اسلامی در امر همبستگی و اتحاد باشد.

ثبت دیدگاه