• امروز : شنبه - ۱ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 20 April - 2024

عراقچی: تصویب برجام در مجلس از لحاظ منافع ملی به صلاح نیست

  • 20 مرداد 1394 - 16:33
عراقچی: تصویب برجام در مجلس از لحاظ منافع ملی به صلاح نیست

 معاون وزیر امورخارجه گفت: تصویب برجام در مجلس شورای اسلامی و ارائه آن در قالب لایحه به مجلس از لحاظ منافع ملی به صلاح نیست.

 به گزارش ایرنا، عباس عراقچی در گفت وگوی ویژه خبری با موضوع برجام در مجلس اظهار کرد: قبل از این که تصمیم بگیریم برجام به چه شکلی به مجلس ارائه شود باید به این پرسش پاسخ دهیم که برجام به تصویب مجلس نیاز دارد یا ندارد؟ اگر دارد که باید درباره نحوه تصویب آن در مجلس تصمیم گیری شود.

وی یادآور شد: برجام اقدامات مشترک طرفین است که به صورت داوطلبانه انجام می شود و از نتایج آن نیز هر دو طرف بهره مند می شوند.
معاون وزیر امور خارجه توضیح داد: طبق اصل ۷۷ قانون اساسی تمامی معاهده ها باید برای تصویب به مجلس برود و باید بررسی کنیم که آیا برجام جزیی از این معاهدات هست یا نیست؟ برخی معتقدند که برجام جزیی از این معاهدات هست و برخی معتقدند این گونه نیست زیرا مجموعه ای از اقدامات داوطلبانه است که در قالب یک معاهده نمی گنجد بنابراین برجام احتیاج به تصویب مجلس ندارد.
عراقچی عنوان کرد: موضوعی که در اختیارات شورای عالی امنیت ملی قرار می گیرد از حیطه مجلس خارج می شود و موضوع هسته ای ما در ۱۲ سال اخیر از سوی شورای عالی امنیت ملی بررسی شده است.
وی گفت: هر دو دیدگاه از پایه های حقوقی برخوردار هستند و نمی توان به تصمیمی درباره آنها رسید اما به اعتقاد ما دیدگاهی که اشاره می کند که برجام معاهده نیست و اقداماتی داوطلبانه است و نیاز به تصویب مجلس نداشته و در شورای عالی امنیت ملی بررسی می شود قوی تر است.
معاون وزیر امور خارجه تاکید کرد: در کنار این دو دیدگاه حقوقی، یک دیدگاه سیاسی نیز وجود دارد که مربوط به وزارت خارجه است و از منظر منافع ملی به موضوع تصویب برجام در مجلس نگاه می کند.
عراقچی ادامه داد: به لحاظ منافع ملی کشور، صلاح نیست برجام در مجلس به تصویب برسد زیرا در هیچکدام از کشورهای ۱+۵ برجام را در به تصویب پارلمان ها نمی رسانند. بحث هایی که در کنگره آمریکا وجود دارد برای تصویب برجام نیست بلکه برای رد کردن توافق است و اگر رد شود توسط رییس جمهوری آمریکا وتو می شود و در نهایت برجام قانون نمی شود و اقداماتی داوطلبانه است.
وی تصریح کرد: آیا به صلاح است که مجلس مجموعه ای از اقدامات داوطلبانه را تبدیل به قانون و آن را برای دولت لازم الاجرا کند؟ در صورتی که اکنون اقدامات برجام داوطلبانه است.
معاون وزیر امور خارجه توضیح داد: در حیطه وزارت خارجه نیست که در این باره تصمیم گیری کند ما تنها نظر خود را بیان می کنیم .
عراقچی اظهار کرد: نکته بعدی آن که بر فرض تصمیم گرفته شود که توافق برای تصویب به مجلس برود و یا برای تصویب به شورای عالی امنیت ملی برود. در هر دو حالت توافق در کلیت خود یا تصویب و یا رد می شود. نمی توان جایی از توافق را تغییر داد.
وی گفت: اگر بررسی برجام بند به بند صورت گیرد تا به ارزیابی کلی برسیم خوب است اما اگر بخواهند بند به بند توافق و کلمات را تغییر بدهند به این معنی است که توافق مورد قبول واقع نشده است و باید برجام در کلیت توافق رد یا تایید شود.

ثبت دیدگاه