• امروز : پنج شنبه - ۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 25 April - 2024

نامه صادق زیباکلام به آیت‌الله مکارم

  • 29 آبان 1394 - 17:11
نامه صادق زیباکلام به آیت‌الله مکارم

صادق زیباکلام استاد دانشگاه تهران به آیت الله مکارم شیرازی نامه نوشت. زیباکلام در نامه توضیحاتی درباره اعتراض این مرجع تقلید به عملکرد وزارت ارشاد ارائه کرده است.

متن نامه زیباکلام به این شرح است:

بسمه تعالی
محضر ارجمند حضرت آیت الله ناصرمکارم شیرازی اعلی الله مقامه

با سلام و تحیات دراخبارآمده بود که آن مرجع عالیقدر از پذیرفتن آقای علی جنتی وزیرمحترم ارشاد بواسطه تکدرخاطر مبارک ازعملکرد و کوتاهی‌های وزارتخانه متبوعه در امورفرهنگی استنکاف فرموده‌اند.

قبلا هم البته حضرتعالی به علاوه برخی دیگر از روحانیون معززکثرالله امثالهم مراتب نارضایتیشان را از وضعیت فرهنگی کشور و کوتاهی‌های وزارت ارشاد ابراز داشته بودند. بنده‌‌ همان وقت نامه سرگشاده‌ای خطاب به منتقدین دولت یازدهم درفقره «وضعیت نامطلوب» فرهنگی کشور تهیه کردم و نشان دادم که از مجموع نزدیک به۶۰۰۰ میلیارد تومان بودجه که درسال جاری برای امور فرهنگی اختصاص یافته در حدود ۱۰ درصد آن به وزارت ارشاد تخصیص یافته و ۹۰ درصد دیگردراختیاربیش از۳۰ نهاد، بنیاد، سازمان، کمیته، شورا، هیات و…. می‌باشد که اساسا نه دخلی به ارشاد دارند، نه به دولت، نه به مجلس و نه به هیچ ارگان و نهاد دیگری.

در حالیکه ارشاد برای یک ریال که هزینه می‌نماید می‌بایستی پاسخگو باشد، این سی و چند نهاد درقبال میلیارد‌ها تومان بودجه که دریافت می‌نمایند به هیچ کجا هم پاسخگو نیستند. جالب هم هست که درحالیکه همه همچون حضرتعالی از ارشاد گلایه دارند، هیچکس بازخواست و اشاره‌ای به این سی و چند ارگان و عملکرد آن‌ها ندارد. کانه آن‌ها این بودجه‌ها را برای مصرف در کشوردیگری دریافت می‌کنند و در قبال وضعیت فرهنگی در ایران مسئولیتی ندارند.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی، در آن مرقومه که چند ماه پیش نوشتم متذکر شده بودم که ما درحالی ۶۰۰۰ میلیارد تومان در سال برای امور فرهنگیمان هزینه می‌کنیم که کل بودجه یکساله محیط زیست کشور با بیش از ۶۰۰۰ پرسنل ۱۷۴ میلیارد تومان می‌باشد. این مبلغ هم می‌بایستی صرف امور جاری شود و هم یک دوجین طرح‌های ریز و درشت محیط زیست کشور را اجراء نماید.

ازجلوگیری از نابودی اسفناک جنگل‌های کشور گرفته تا مبارزه با آلودگی رودخانه‌های کشور که بسیاری از آن‌ها تبدیل به فاضلاب شده و به دریا‌ها می‌ریزند، تا نجات تالاب‌ها و دریاچه‌های کشور که یکی پس از دیگری دارند خشک می‌شوند، تا بهبود هوای آلوده ایی که درشهر‌ها داریم استنشاق می‌کنیم، آب‌های آلوده‌تری که می‌آشامیم، تا تخریب خاکمان، تا جلوگیری از آمدن ریزگرد‌ها از عراق و عربستان، تا احیاء دریاچه ارومیه و…… همه را قرار است خانم ابتکار با‌‌ همان ۱۷۴ میلیاردتومان و البته عصای معجزه گرحضرت موسی تحقق ببخشند.

حضرت آیت الله مکارم شیرای، چون یقین دارم که جدای از فرهنگ و دین و ایمان مردم، آب و خاک و جنگل و محیط زیست این مملکت هم برایتان مهم هستند و در قبال آن‌ها هم همچون مقوله فرهنگ احساس مسئولیت می‌نمایند، لذا با کسب اجازه از پیشگاه‌تان شمه‌ای از وضعیت هولناک محیط زیست کشور را به عرض می‌رسانم. در پنج شهر غرب استان مازندران (نوشهر، چالوس، رامسر و…) روزانه نزدیک به ۲۰۰ الی ۳۰۰ تن انواع زباله از جملات زباله‌های بیمارستانی که منشا انواع آلودگی‌ها می‌باشند «دپو» می‌شوند.

به زبان ساده‌تر، روی زمین ریخته و‌‌ رها می‌شوند. یعنی حتی دفن هم نمی‌شوند یا آهک هم رویشان پاشیده نمی‌شود. خدا می‌داند که شیرابه این زباله‌ها وقتی جذب خاک می‌شود چه برسر خاک، جنگل، محصولات کشاورزی ودریای خزر می‌آورد.

دستگاه کمپوست که زباله‌ها را تصفیه می‌کند ۲۰ میلیارد تومان است. وقتی از یکی ازشهرداران این ۵ شهر پرسیده شد چرا صد‌ها تن زباله را‌‌ رها می‌کنند و چرا به کمک دستگاه کمپوست آن‌ها را تصفیه نمی‌کنید، پاسخ بسیار حکیمانه‌ای داد: بودجه یکسال شهرداری ۱۵ میلیارد تومان است، چگونه ما دستگاه تصفیه زباله بخریم که ۲۰ میلیارد تومان است؟ او البته می‌توانست اضافه کند که با ۶۰۰۰ میلیارد تومان که خرج کارهای فرهنگی در سال می‌شود می‌شد ۳۰۰ دستگاه تصفیه زباله خریداری نمود. اما الویت با کارهای فرهنگی است تا حفظ آب وخاک و جنگل و محیط زیست.

ایام بکام باد
صادق زیباکلام
بیست ونهم آبانماه یکهزاروسیصدونودوچهار

ثبت دیدگاه