• امروز : جمعه - ۱۰ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 29 March - 2024

هشدار در خصوص گوشت‌های بازرسی نشده و بیماری تب کریمه کنگو

  • 30 اردیبهشت 1392 - 0:02
هشدار در خصوص گوشت‌های بازرسی نشده و بیماری تب کریمه کنگو

احمد رضایی نسب، مسئول شبکه دامپزشکی انار با اشاره به لزوم هوشیاری در مقابل بیماری تب کریمه کنگو، از مردم خواست که از خرید گوشت‌های بازرسی نشده خودداری کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مسئول شبکه دامپزشکی شهرستان انار گفت: در راستای پیشگیری و کنترل هدفمند و موثر از بیماری های مشترک به خصوص تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، این شهرستان اقدام به تشدید و تقویت برنامه واکسیناسیون و  سم پاشی دام و اماکن دامی نموده است.

احمد رضائی نسب افزود: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی و مشترک است که به عنوان یک بیماری شغلی و کشنده محسوب می شود.

این مسئول همچنین اضافه کرد: انسان سالم در اثر تماس با دام آلوده یا انسان بیمار، گزش کنه آلوده و یا تماس با خون و ترشحات دام بیمار مبتلا می شود.

وی با اشاره به اینکه مردم نیز با رعایت توصیه های بهداشتی می توانند در پیشگیری از ابتلا به این بیماری موثر عمل نمایند تأکید کرد: مردم باید از خرید گوشت های بازرسی نشده و بدون لیبل و مهر بهداشتی دامپزشکی، انجام کشتار دام به صورت سنتی و خارج از کشتارگاه خودداری نمایند.

رضایی به اقدامات سم پاشی انجام شده در دامداریهای این شهرستان شامل ۱۰ هزار  متر مربع جایگاه دام و ۱۵ هزار  رأس دام از ابتدای سالجاری اشاره کرد و خواستار همکاری مردم با اکیپ های عملیاتی این شبکه شد.

آشنایی با بیماری تب کریمه کنگو

روزنامه همشهری: تب کریمه- کنگو یک بیماری حاد تب دار خونریزی‌دهنده ویروسی است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون، ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود.

 این بیماری نخستین بار در کریمه (اوکرین) و همین‌طور در کنگو (زئیر) گزارش شده‌است و به همین دلیل نام تب خونریزی‌دهنده کریمه- کنگو به‌خود گرفته است.

این بیماری در حیوانات بدون علامت بوده و تنها ممکن است که حیوان، تب مختصری داشته باشد. ویروس عامل این بیماری در برابر حرارت مقاومت کمی داشته بنابراین پختن گوشت (به‌مدت ۳۰دقیقه و با دمای ۵۶ درجه سانتی‌گراد) یا پاستوریزه کردن شیر و سایر فراورده‌های لبنی باعث از بین رفتن این ویروس می‌شود. در ضمن نگهداری گوشت به‌مدت ۲۴ ساعت در کشتارگاه‌های صنعتی و در دمای ۴ درجه سانتی‌گراد و فریز کردن گوشت در منزل به‌مدت ۲۴ ساعت در دمای منفی ۱ تا منفی ۴ درجه سبب از بین رفتن این ویروس می‌شود.

این بیماری در انسان‌ها پس از یک دوره کمون (نهفتگی) به‌طور متوسط ۴ تا نهایتا ۱۲ روزه معمولا با علائم غیرخونریزی مانند تب، سردرد، احساس سرما، خستگی، درد عضلانی، پرخونی صورت، پرخونی ملتحمه و چشم، استفراغ و دردهای بالای معده است.

علائم خونریزی از روز چهارم شروع می‌شود که به‌صورت پتشی (لکه‌های خونریزی زیر پوستی بسیار کوچک) در مخاط دهان و پوست، خونریزی از لثه‌ها، بینی، معده، روده و رحم و زیر پوست ناحیه ساق پا و دست‌ها ظاهر می‌شود. مرگ بیمار ناشی از شوک، کم‌خونی، خونریزی شدید ریوی، عفونت منتشر و اختلال انعقادی داخل عروقی پیش رونده ‌است. بنابراین تب کریمه- کنگو در انسان می‌تواند بسیار خطرناک بوده و حتی منجر به مرگ بیمار شود.

ثبت دیدگاه