• خانه
  • اجتماعی
  • فرهنگ
  • سیاسی
  • کشاورزی-اقتصاد
  • عکس
  • ورزشی
  • دانش
  • درباره ما
    • ورود به پنل کاربری
    • ثبت نام
  • گالری ویدئو
  • جستجوی پیشرفته
یک نظر ۱۴ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۵

غذاهایی که خوردنشان با هم ممنوع است

در برخی مواد غذایی مصلح به‌طور طبیعی کنار ماده غذای وجود دارد. مثلاً انار از این مواد است. اگر دانه انار را تنها بخورید یبوست می‌گیرید، اگر آب انار را تنها بخورید، اسهال می‌شوید.
غذاهایی که خوردنشان با هم ممنوع است:

* مصرف لبنیات با گوشت سفید (مرغ، ماهی و…)

* مصرف تخم‌مرغ و ماهی که به دلیل اختلاف در مزاج انسان‌ها، ممکن است باعث بروز بیماری‌هایی مانند جزام (خوره)، فالج، نقرس، بواسیر، قولنج، درد دندان و امراض رطوبتی شود.

* مصرف سرکه و حلیم

* مصرف لبنیات و ترشیجات که باعث انجماد شیر در معده می‌شود.

* مصرف پنیر و ماست چکیده، پنیر و بادام، سرکه و عدس یا سرکه و ماش و سرکه و ماست که باعث لکه و پیسی در پوست صورت می‌شود.

* مصرف ماست و ترب و مصرف شیر برنج و سویق (آرد گندم) که باعث قولنج و بروز نفخ در بدن می‌شود.

* مصرف انار و حلیم (هریسه) که باعث گرفتگی در مویرگ‌ها می‌شود.

* مصرف خربزه و عسل که باعث سنکوب شدن و سایر امراض می‌شود.

* مصرف خربزه و موز یا خربزه و انبه نیز مناسب نیست.

* مصرف کله گوسفند و انگور به علت تشدید لزوجیت و بلغمیت (مزاج سرد و تر) ممنوع است.

خوردن غذاهایی که بعد از غذاهای قبلی ممنوع است:

* خوردن سرکه بعد از برنج، غذاهای نفخ آور، لزج، گس، لطیف (ماهی، شیر و هندوانه) و سنگین مناسب نیست.

* آشامیدن آب سرد بعد از غذاهای گرم یا بعد از استحمام مفید نیست.

* آشامیدن آب سرد بعد از خوردن میوه‌ها به‌خصوص میوه‌های سرد، از جمله خربزه و هندوانه باعث تولید سم در بدن می‌شود.

* آشامیدن آب گرم بعد از غذای شور، آشامیدن آب سرد هنگامی که معده خالی باشد مثلاً ناشتا، خوردن ترشی بعد از شیرینی، آشامیدن آب سرد بعد از ورزش و ریاضت و حرکات سنگین، خوردن خربزه و هندوانه بر روی آب گوشت و گوشت‌ها که باعث سنگینی و بروز امراض متعدد می‌شود.

در برخی مواد غذایی مصلح به‌طور طبیعی کنار ماده غذای وجود دارد. مثلاً انار از این مواد است. اگر دانه انار را تنها بخورید یبوست می‌گیرید، اگر آب انار را تنها بخورید، اسهال می‌شوید اما مصرف همزمان این دو به شکل میوه انار مشکلی ایجاد نمی‌کند

* آشامیدن آب سرد و بلافاصله خوابیدن، آشامیدن آب بلافاصله پس از صرف غذا به‌خصوص در سردمزاج‌ها، آشامیدن آب در هنگام غذا خوردن، آشامیدن آب سرد بدون توقف که احتمال آن را دارد امراض متعددی رخ دهد، از آن جمله اگر سردی آن به قلب برسد به علت انطفاع حرارت غریزی احتمال سکته خواهد بود. همچنین، اگر به کبد برسد موجب بیماری استثقاء خواهد بود. اگر سردی آن به مغز برسد موجب استرخاء و سستی اعضا (ام‌اس) خواهد بود و همچنین اگر سردی آن به آلات تنفس و صوتی برسد باعث اختلال در عملکرد اعضای مذکور خواهد شد.

* آشامیدن آب بعد از خوردن غذاهای ترش، شیرین و مصرف آب بعد از خوردن ادویه، اسهال آور است.
* همچنین، آشامیدن آب سرد بعد از غذا و بعد از شیرینی‌ها باعث آسیب رساندن به دندان‌ها و افتادن زودرس آن‌ها می‌شود.

این‌ها را با هم بخورید

* برخی افراد به دلیل طبع سرد ماهی، دچار تهوع پس از مصرف آن می‌شوند. به این گروه از افراد توصیه می‌شود گوشت ماهی را قبل از طبخ، با ادویه‌های گرمی مانند فلفل سیاه، زیره یا حتی زنجبیل کمی طعم‌دار کنند. ضمن اینکه مصرف شربت نعناع با غذا، دم‌نوش نعناع، دم‌نوش زیره یا چای نبات بعد از غذا هم می‌تواند به این گروه افراد کمک کند. البته برخی افراد هم به ماهی حساسیت دارند و چاره‌ای جز حذف این ماده حساسیت‌زا از برنامه غذایی خود نخواهند داشت.
* در برخی مواد غذایی مصلح به‌طور طبیعی کنار ماده غذای وجود دارد. مثلاً انار از این مواد است. اگر دانه انار را تنها بخورید یبوست می‌گیرید، اگر آب انار را تنها بخورید، اسهال می‌شوید اما مصرف همزمان این دو به شکل میوه انار مشکلی ایجاد نمی‌کند.

* این موضوع در مورد بادام‌زمینی هم صحت دارد؛ پوست نازک قهوه‌ای‌رنگ روی بادام‌زمینی احتمال ابتلا به آلرِژی را کاهش می‌دهد اما اگر این پوست را بکنیم بادام‌زمینی به‌شدت تحریک‌کننده است.

مزاج بادام‌زمینی مثل باقی بادام‌ها گرم است و وقتی بادام‌زمینی بو داده می‌شود گرم‌تر می‌شود. کسانی که به بادام‌زمینی حساسیت دارند، چون افزایش گرمی باعث افزایش تحریک‌کنندگی بادام‌زمینی می‌شود و احتمال آلرژی‌زا بودن آن را بالا می‌برد, اگر به گرمی حساسیت دارید بادام را با پوسته و به‌صورت خام مصرف کنید.

* به‌طورکلی، شیر و سایر محصولات لبنی پاستوریزه طی فرآیند تولید، حجم بالایی از چربی خود را از دست می‌دهند و گاهی افزودنی‌ها و نگه‌دارنده‌های مختلفی هم به آن‌ها اضافه می‌شود. از این رو، معمولاً طبع بیشتر لبنیات، سرد و تر است و مصرف آن‌ها می‌تواند برخی مشکلات گوارشی مانند نفخ یا کولیت را به دنبال داشته باشد. پنیرها دو نوع تازه و کهنه دارند و طبع نوع تازه آن‌ها، سرد و تر است اما پنیرهای کهنه، طبع گرم و خشکی دارند.

با این حال برای هر دوی این پنیرها، مصلح‌های یکسانی در طب سنتی در نظر گرفته شده است. بهترین مصلح پنیر که از گذشته تاکنون بیشتر ما عادت به مصرف آن داریم، گردو است اما می‌توان از سبزی‌های معطر، آویشن، نعناع خشک و حتی عسل هم به‌عنوان تعدیل‌کننده طبع انواع پنیر استفاده کرد. معمولاً ممنوعیت خوراکی برای همراه کردن مواد غذایی دیگر با پنیر در طب سنتی مطرح نیست اما خوردن پنیر می‌تواند باعث تحریک و تشدید برخی بیماری‌ها مانند صرع و سردرد شود. از این رو، افراد مبتلا به این بیماری‌ها باید درباره مصرف، نوع و میزان استفاده از پنیر با پزشک خود مشورت کنند.

یک دیدگاه برای “غذاهایی که خوردنشان با هم ممنوع است”

  1. سلام گفت:
    تیر ۱۴, ۱۳۹۴ در ۸:۰۱ بعد از ظهر

    خیلی خوب بود ولی چند نکته شاید تکمیل کننده باشه:
    ۲ عامل اصلی بیماری: « تغذیه » و « تفکر »
    پیامبر(ص): «المِعدَه بیت کلِّ داءٍ، وَ الحَمِئَه رَاس کلِّ دَواءٍ»
    (معده خانه تمام بیماریهاست و پرهیز از غذاهاى نامناسب و زیاد خوری راس دوای تمام بیماریهاست)
    فکر و استرس در نهایت بر روی معده و غدد درون ریز اثر گذاشته و باعث ترشح انواع مواد سمی در بدن خواهد شد. مثل معروف هنگام “عصبانیت” از همین موضوع گرفته شده: « خون خودت را کثیف نکن »
    مثلا همین کودکان سرطانی را نگاه کنید این کودکان از قرض و وام و بانک و هزار جور غم و غصه دیگه آیا چیزی میفهمند پس تغذیه عامل اصلی سرطان بوده!
    – چای در طب قدیم عامل سودا بوده و سودا عامل سرطان!
    – پنیر را هرگز در وعده صبحانه نخورید بلکه باید در شب همراه با انواع مصلحات خورده شود!
    – هنگام صبح مغز انسان نیاز شدیدی به قند دارد آنهم قندهای چپ گرا (طبیعی)
    پس بهتر است در صبحانه از عسل یا مربا(حتی الامکان از قندهای طبیعی تهیه شده باشند) همرا با انواع چربی های طبیعی مثل کره و … استفاده شود.
    البته در تمامی این موارد باید طبع و مزاج “غذا” طبع و مزاج “فصل” و طبع و مزاج “شخص” در نظر گرفته شود چون هماهنگی این سه یعنی سلامتی!

    پاسخ

دیدگاه خود را بنویسید

برای صرف‌نظر کردن از پاسخ‌گویی اینجا را کلیک نمایید.


تازه‌ترین مطالب
  • ۲۲ میلیارد تومان وام رایگان برای بهسازی مسکن مددجویان فارس پرداخت شد
  • سرما ۳۲ میلیارد ریال به باغداران خنج زیان رساند
  • پایان بهمن ۳۰ خدمت تامین اجتماعی غیرحضوری می‌شود
  • درخواست از وزیر میراث فرهنگی برای ثبت جهانی شهر دستبافته‌های عشایری
  • دستگیری جاعل سابقه‌دار در شیراز
  • برداشت گوجه فرنگی گلخانه‌ای در لارستان
  • برنامه دانشگاه‌های فارس برای آموزش در نیمسال دوم ۱۳۹۹- ۱۴۰۰ چیست؟
  • استاندار: گازرسانی به روستاهای فارس سه برابر شده است
  • بهزیستی، عهده‌دار پرداخت شهریه دانشجویان معلول فارس شد
  • تاکنون ۴۰۰ هزار بسته معیشتی بهداشتی در شیراز توزیع شده است
  • شمیم معطر گل های نرگس دوباره در فارس پیچید
  • فوتبال دسته یک؛ قشقایی و فجر شیراز مقابل حریفان ته جدولی باختند
  • سامانه پایش امواج دکل‌های مخابراتی شیراز راه‌اندازی شد
  • زنگ خطر موج چهارم کرونا در فارس شنیده می‌شود
  • فرماندار: نظارت بر فعالیت نانوایی‌های شیراز تشدید می‌شود
  • قفل ویروسی بر در سینماهای شیراز
  • استاندار فارس: یکی از الزامات برای مداحان، مطالعه است
  • ۹۰ میلیون متر معکب آب از سددرودزن مرودشت برای مصارف کشاورزی رها شد
  • سه هزار و ۳۰۰ تن نهاده بین دامداران شهرستان اقلید توزیع شد
  • واژگونی اتوبوس در شرق فارس با ۱۰ مصدوم
آرشیو
  • خانه
  • تماس با ما
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انار پرس است.