• امروز : جمعه - ۱۰ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 29 March - 2024

به مناسبت روز جهانی شیر مادر؛ اهمیت شروع تغذیه با شیر مادر در اولین ساعت تولد

  • 11 مرداد 1394 - 16:09
به مناسبت روز جهانی شیر مادر؛ اهمیت شروع تغذیه با شیر مادر در اولین ساعت تولد

تغذیه درساعت اول تولد می تواند مرگ و میر نوزادان را به میزان ۲۲درصد کاهش دهد.

تغذیه با شیر مادر ظرف یک ساعت اول تولد جان یک میلیون نوزاد را نجات می دهد.تماس پوست با پوست مادر ونوزاد ومکیدن از پستان مادر در ساعت اول تولد بسیار مهم است وثابت شده که برقراری تماس پوست با پوست بلافاصله پس از تولد،متوسط دوره شیر دهی را تا دو و نیم ماه افزایش می دهد.

رفلکس مکیدن نوزاد دربیست تا سی دقیقه پس از تولد دربیشترین حد خود است واگر نوزاد دراین مدت تغذیه نشود این رفلکس به سرعت کاهش می یابد وحدود ۴۰ساعت طول می کشد تا به میزان مطلوب برگردد لذا این مرحله را به عنوان مرحله چهارم زایمان نیز نامگذاری کرده اند که شامل گذاشتن نوزاد بر رویسینه مادر پس از تولد واطمینان از دریافت آغوز توسط نوزاد می باشد .زمان شروع تغذیه دقیقاًاز لحظه تولد در اتاق زایمان تا یک ساعت پس از تولد در نظر گرفته می شود.بیشترین ترشح آنتی بادی (موادایمنی بخش) موجود درآغوز دردوازده ساعت اول پس از تولد است که دربقاءنوزاد وکاهش مرگ ومیر نوزاد بسیار موثر است.

دربررسی های متعددثابت شده است نوزادانی که در۳۰دقیقه اول تولد تغذیه با شیر مادررا شروع می کنند،برای مدت زمان طولانی تری از شیر مادر بهره می برند .تجویز مواد دیگری غیر از شیر مادر از طرفی سبب تداخل در اعتماد به نفس مادر واز طرف دیگر موجب کاهش رفلکس جاری شدن شیر،کاهش تحریکات به دنبال مکیدن ،تولید پرولاکتین وحافظت از عفونت می شود.

۱۶-۱۰مردادماه هفته جهانی شیر مادر گرامی باد.

روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان انار

 

ثبت دیدگاه