• امروز : پنج شنبه - ۳۰ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 18 April - 2024

سوسیس و کالباس خط اول سرطان/ پارازیت‌ها خطرناکند

  • 10 آبان 1394 - 0:08
سوسیس و کالباس خط اول سرطان/ پارازیت‌ها خطرناکند

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی میزان بروز سرطان در کشور را ۱۴۰ در ۱۰۰ هزار نفر اعلام و تاکید کرد: مصرف سوسیس و کالباس خط اول سرطان است.

به گزارش خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،‌ دکتر محمداسماعیل اکبری در نشست خبری کنگره بین‌المللی پیشگیری از سرطان در خصوص میزان بروز سرطان در کشور گفت: میزان بروز سرطان حدود ۱۴۰ در هر ۱۰۰ هزار نفر است که در مردان و زنان کمی با هم فرق دارد.

سرطان در مردان ایرانی کمی بیشتر از زنان

وی افزود: در ایران مردها کمی بیشتر نسبت به زنان به این بیماری مبتلا می‌شوند. این رقم خیلی بالا نیست. حتی از آسیا و اقیانوسیه هم کمتر است و در برخی کشورها نیز پنج برابر این رقم است. سرطان پستان بین زنان و سرطان معده بین مردان از سرطان‌های شایع است.

وی با بیان اینکه رشد سرطان در کشور سریع است، میانگین رشد آن را در بعضی از سرطان‌ها ۴٫۵ و در برخی تا شش درصد اعلام کرد و افزود: ۱۰ هزار مورد سرطان پستان در سال داریم که حدود ۲۵ درصد از آن منجر به مرگ می‌شود. ۷۵ درصد از مبتلایان به آن نیز حداقل شانس پنج سال زندگی را دارند. سرعت ابتلا به سرطان در کشور بالا است. در ۱۵ سال آینده این سرعت، گرفتاری‌ بزرگی می‌شود و نگران کننده است.

افزایش سن، سوسیس و کالباس، دخانیات و نمک از عوامل مهم ابتلا به سرطان

وی در خصوص عواملی که منجر به سرطان می‌شوند، گفت: شایع‌ترین این عوامل سن است. کشور ما در اوایل انقلاب حدود ۵۶ سال امید به زندگی داشت و الان این عدد حدود ۷۴ سال است و این فاصله شرایط را برای ابتلا به سرطان ایجاد کرده است. کشور ما در حال مسن شدن است. نرخ جمعیت بالای ۶۰ سال در ایران ۸٫۵ درصد است. به محض اینکه به بالای ۱۰ درصد برسیم، یعنی پیر شده‌ایم. سن ۷۰ درصد عامل ایجاد خطر سرطان است و برای آن خیلی نمی‌شود کاری کرد.

وی افزود: یکی دیگر از این عوامل خطر پروتئین و چربی حیوانی مانده مانند سوسیس و کالباس است و به عنوان ریسک فاکتور محسوب می‌شود. سازمان بهداشت جهانی این ماده را خط اول ایجاد سرطان اعلام کرده است.

۱۶ درصد زنان مبتلا به سرطان پستان، سیگار و قلیان می‌کشند

اکبری ادامه داد: در جامعه سرطان پستان، ۱۶ درصد زنان سیگار و قلیان می‌کشند. به طور کلی ۳٫۷ درصد زنان ایرانی سیگار می‌کشند. زنان ما در حال قلیانی شدن هستند که خطر بیشتری دارد. زمانی که اولین تاخیر درباره مصرف دخانیات در کشور انجام شد، ۱٫۲ درصد زنان سیگار می‌کشیدند که در طول ۱۰ تا ۱۲ سال این روند سه برابر شد. یک زن سیگاری و قلیانی خطر بیشتری برای خود و خانواده‌اش نسبت به مرد خانواده دارد.

اکبری همچنین در خصوص تغییرات ژنتیکی در خانواده کسانی که سیگار می‌کشند یا از سوسیس و کالباس استفاده می‌کنند،‌ گفت: کسی که سوسیس و کالباس می‌خورد ممکن است سرطان نگیرد اما باید مطمئن باشد این خطر حتما در جایی بروز می‌کند. ما در قبال آیندگان خود مسئولیت داریم. کسی حق ندارد بگوید من برای خودم آزاد هستم. باید مراقب باشیم؛ چرا که این بیماری می‌تواند به بچه‌ها و حتی چند نسل بعد ما نیز منتقل شود.

وی درباره تاثیر عوامل معنوی و روانی مثل استرس‌های مزمن در افزایش احتمال ابتلا به سرطان گفت: برای بیمار شدن و سالم شدن چهار راه هورمونی، ایمنی، نورولوژیک و روانی و معنوی وجود دارد. در بحث مسائل روانی یعنی ما می‌توانیم با خلق و خوی خود بیماری را ایجاد یا مدیریت کنیم. استرس‌های مزمن یکی از عوامل مهم ایجاد سرطان است. اگر کسی توانست آن‌را کنترل کند به خودش کمک بزرگی کرده است.

پارازیت‌ها خطرناک هستند

رئیس مرکز تحقیقات سرطان با اشاره به تاثیر امواج الکترومغناطیس بر بدن گفت: هیچ کس در دنیا حق ندارد بگوید موج الکترومغناطیس مفید است؛ در حالی که این امواج در قلب، مغز، خلق و خو و … با هر درجه‌ای تاثیر می‌گذارد و مضر است. اما بحث سرطان‌زایی جدای از این موارد است. تا امروز ثابت نشده این موج سرطان‌زا است.

وی ادامه داد: شانس ابتلا به سرطان در کسانی که در منبع تولید این امواج کار می‌کنند، بالاتر می‌رود که به آن سرطان شغلی گفته می‌شود. مثل کسانی که به طور دائم با مواد رنگی در ارتباط هستند. احتمال سرطان مثانه در این افراد بالا است.

ثبت دیدگاه