• امروز : جمعه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 19 April - 2024

هشدار سازمان دامپزشکی در خصوص ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان

  • 07 آذر 1395 - 21:26
هشدار سازمان دامپزشکی در خصوص ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان

سازمان دامپزشکی از مشاهده ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان خبرداد.

روزنامه ایران نوشت: با‌وجود هشدار جدی سازمان دامپزشکی کشور مبنی برمصرف نکردن گوشت پرندگان مهاجر وحشی، صبح روز جمعه بیش از سه هزار پرنده مهاجر وحشی که شب قبل توسط متخلفان و صیادان فریدونکناری از تالاب‌ها و آب بندان‌های سرخرود و فریدونکنار گرفته و کشته شده بودند در این بازار به فروش رسید، چنانچه این پرنده‌ها ناقل بیماری آنفلوانزای فوق حادب باشند ویروس می‌تواند براحتی به مرغداری‌ها کشیده شود و اگر این اتفاق بیفتد از آنجا که مازندران قطب تولید مرغ ایران است کشور با بحران مواجه می‌شود.

در پی مشاهده «بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان» در ایران، سازمان دامپزشکی با صدور اطلاعیه‌ای از مردم خواست از خرید و مصرف پرندگان مهاجر وحشی و طیور روستایی به‌عنوان مهم‌ترین عامل ابتلا به این بیماری خطرناک جداً خودداری کنند.

مردم از تماس با پرندگان تلف شده خودداری کنند

دکتر محمد مهدی گویا، رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: فعالیت یک ویروس آنفلوآنزای جدید به نام H۵N۸ که تاکنون فقط در پرندگان ایجاد بیماری کرده نه انسان، در مجموعه وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی با هماهنگی سازمان دامپزشکی رصد می شود و با این سازمان ارتباط تنگاتنگ در این زمینه داریم.

به گزارش سلامت آنلاین، دکتر محمد مهدی گویا افزودنام ویروس آنفلوآنزای پرندگان H۵N۸ است و یکی از ویروس‌های نسبتا جدید آنفلوآنزا به شمار می‌آید. این ویروس از سال ۲۰۱۰ ابتدا در قسمت‌های جنوب شرق و شرق آسیا شناسایی شد. موارد ابتلای پرندگان به این ویروس نیز از کشورهای متعددی گزارش شد و چندین کشور اروپایی و آسیایی را درگیر کرد.
وی ادامه داد: این ویروس پرندگان را مبتلا می‌کند و تا به حال مورد ابتلای انسانی آن دیده نشده است. اما نمی‌توان احتیاط را در این مورد از دست داد .

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تأکید کرد: تمام اقداماتی که در مورد سایر ویروس‌های آنفلوآنزای پرندگان باید انجام شود، برای این بیماری نیز صورت می‌گیرد؛ یعنی تمام کسانی که با این پرندگان در تماس بودند تحت مراقبت قرار می‌گیرند، واکسینه می‌شوند و هرنوع علایمی از بیماری که در آنها دیده شود از نظر ابتلا به آنفلوآنزا مورد بررسی قرار می‌گیرند.

دکتر گویا در ادامه با بیان اینکه وزارت بهداشت با سازمان دامپزشکی در زمینه تبادل اطلاعات و اقدامات پیشگیرانه و مراقبتی در ارتباط است، به مردم توصیه کرد: اگر پرنده مرده‌ای مشاهده شد، باید به سازمان دامپزشکی اطلاع داده شود. همچنین مردم از تماس با پرندگان تلف شده خودداری کنند

وی در پایان یادآور شد: سازمان دامپزشکی دستورالعمل‌های ویژه‌ای را در اختیار صاحبان مرغداری‌ها و کسانی که با پرنده سر و کار دارند، قرار داده است.

ثبت دیدگاه