• امروز : پنج شنبه - ۳۰ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 18 April - 2024

هشدار درباره سموم استفاده شده در تولید محصولات کشاورزی/ ماندگاری سموم سرطان زاست

  • 28 دی 1392 - 0:03
هشدار درباره سموم استفاده شده در تولید محصولات کشاورزی/ ماندگاری سموم سرطان زاست

رئیس کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس، با هشدار نسبت به استفاده از سموم کشاورزی در تولید محصولات غذایی، گفت: کودهای شیمیایی و سمومی که در تولید محصولات کشاورزی به کار می رود به دلیل ماندگاری بالا از عوامل بروز سرطان بین افراد جامعه است.

حسینعلی شهریاری در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری خانه ملت٬ با بیان اینکه اعلام آمار و ارقام متناقض از تعداد مرگ و میری که در اثر آلودگی هوا رخ داده به نوعی بزرگنمایی معضل آلودگی است، گفت: آلودگی هوا در مرگ و میر افراد تاثیر بسزایی دارد اما عوامل بیشماری در کنار آلودگی در مرگ افراد دخیل هستند.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی٬ با یادآوری آمار چهار سال قبل سازمان جهانی بهداشت درباره مرگ و میر افراد در اثر آلودگی هوا، افزود: طبق آمار سازمان جهانی بهداشت به طور متوسط در سال، ۴ هزار مرگ و میر به طور غیرمستقیم به علت آلودگی هوا در کشور رخ می‌دهد.

وی ادامه داد: در حال حاضر آماری که از سوی سازمان جهانی بهداشت در زمینه مرگ و میر افراد در اثر آلودگی هوا ارایه شده  حدود ۲ هزار  و ۵۰۰ نفر در سال است که این کاهش در مقایسه با سال های گذشته نتیجه اقدامات انجام شده در جهت بهبود معضل آلودگی هوا است.

این نماینده مردم در مجلس نهم، با بیان اینکه نمی توان تمامی مرگ و میرهای رخ داده در کلانشهرها را به آلودگی هوا مرتبط دانست، تصریح کرد: آلودگی ها و مشکلاتی دیگری که در سطح جامعه وجود دارد باعث انواع و اقسام بیماری از جمله سرطان‌ می شود که در مرگ و میر افراد نیز تاثیر گذار است.

وی با تاکید بر اینکه سونامی سرطان در سال های اخیر تنها نتیجه آلودگی هوا نیست، گفت: متاسفانه در بحث آلودگی هوا و تبعات آن بیش از آنکه اقدامی انجام شود بزرگنمایی صورت گرفته است.

شهریاری با بیان اینکه آلودگی هوا بیشتر در بیماران قلبی- عروقی، کودکان و سالمندان موجب بروز بیماری و در برخی موارد سرطان می شود، افزود:  در سایر موارد علل بروز بیماری ها تنها آلودگی هوا نیست.

این نماینده مردم در مجلس نهم، در تشریح عوامل افزایش بیماری ها و راه افتادن سونامی سرطان در کشور، تاکید کرد: تغذیه نامناسب، چاقی و استفاده از محصولاتی که ماندگاری بالای سموم را دارند و باقی مانده سموم در آن‌ها زیاد بوده از عواملی است که انواع و اقسام بیماری ها را موجب شده است.

وی با بیان اینکه ما نمی‌توانیم مدعی شویم که بسیاری از محصولاتمان از جمله محصولاتی هستند که ارگانیک بوده و از سموم در آن‌ها استفاده نمی‌شود سالم هستند، تصریح کرد: کود شیمیای و سمومی که در تولید محصولات کشاورزی به کار می رود زیاد بوده و این خود بیماری زا و در مواردی سرطان زاست.

شهریاری با تاکید بر اینکه تا پایان برنامه پنجم توسعه باید ۲۵ درصد محصولات کشور به صورت ارگانیک تولید شوند، گفت: متاسفانه تاکنون ۱۰ درصد محصولات کشاورزی نیز طبق برنامه مذکور به صورت ارگانیک در کشور تولید نمی شود این در حالی است که تنها یک سال دیگر مهلت قانون برنامه پنجم به پایان می‌رسد.

وی با بیان اینکه باید یک مجموعه کلانی را به عنوان عوامل موثر در مرگ و میر افراد ببینیم، تصریح کرد:غذاهای آماده‌، کم‌تحرکی و بیماری‌هایی غیر واگیر همچون قلبی عروقی، سرطان، دیابت و مهمتر از آن مرگ و میری که در اثر حوادث جاده ای در کشور رخ می دهد و معلولیت‌هایی که به وجود می‌آید عواملی هستند که به مرگ منجر می شوند.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با یادآوری جلسات متعددی که کمیسیون بهداشت مجلس با مسئولان سازمان محیط زیست در خصوص آلودگی هوا داشته، گفت: رفع آلودگی هوا نیازمند اراده جمعی بوده و در کوتاه مدت نیز امکان مرتفع شدن ندارد.

ثبت دیدگاه