• امروز : پنج شنبه - ۹ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 28 March - 2024

غار ایوب، جاذبه طبیعی دهج

  • 29 فروردین 1397 - 5:31

اگر از آنهایی که اهل سفر هستند بپرسید در استان کرمان چه دیدنی‌هایی را پیشنهاد می‌کنند، احتمالا در بیشتر فهرست‌ها نام مکان‌هایی همچون مجموعه گنجعلی‌خان، بازار کرمان، باغ شازده ماهان، کلوت‌های شهداد و… را می‌بینید.

اما توصیه اول و متفاوت این است که اگر زمینی به کرمان سفر می‌کنید، برای شروع سری به  غارایوب در جنوب شرقی شهر  دهج در شهرستان شهر بابک بزنید و عظمت طبیعت را که از آن به عنوان خمیازه بلند طبیعت هم یاد می‌شود، به چشم خود ببینید.

همان‌جا خواهید فهمید به چه سرزمین شگفت‌انگیزی پا گذاشته‌اید و چه سفر مهیجی پیش رو خواهید داشت!

چرا کوه ایوب دهان باز کرده است؟
«اووووه…!» این اولین واکنش هر کسی است که از دور دهانه  غار ایوب را می‌بیند. ذهن آدمی باور نمی‌کند که در دامنه کوهی به ارتفاع ۳۲۰۰ متر، می‌تواند غاری وجود داشته باشد با چنین دهانه عظیمی! ۹۸ متر طول، ۶۸ متر ارتفاع و ۲۰۰ متر عمق این دهانه در دل کوه ایوب است.

مجموعه اینها باعث شده تا دهانه این غار در رتبه‌ای بالاتر از بزرگی دهانه غارهایی چون رودافشان و همین‌طور اسپهبد خورشید، بزرگ‌ترین دهانه غار کشور و در عین حال بزرگ‌ترین غار آذرین ایران و سومین دهانه غار بزرگ در جهان باشد؛ همان تعبیر قبلی درباره خمیازه بزرگ طبیعت!

از نظر زمین‌شناسی منشأ این غار گدازه‌های آتشفشانی است. به این ترتیب که علت تشکیل #غار_ایوب را به آب موجود در زیر گدازه‌های داسیتی منتسب می‌کنند که بعد از به هم پیوستن و انفجار، چنین غار عظیمی را بوجود آورده ‌است. بعد از تشکیل پیکره اصلی غار، عوامل طبیعی مانند رطوبت و آب موجود در غار و هوای سرد داخل آن، باعث انقباض و انبساط شدید در آن شده و قطعه سنگ‌های بزرگ جدا شده و به این ترتیب بر وسعت غار افزوده شده است.

چه می‌بینیم؟
هر چه در مسیر کوهپیمایی بالاتر می‌روید و به غار نزدیک‌تر می‌شوید، حیرت و عظمتی که از غار می‌بینید افزون می‌شود. در داخل غار و روی دیواره‌ها، اشکال لانه زنبوری اسرارآمیزی دیده می‌شود که در نتیجه ورزش باد با دانه‌های ماسه بسرعت بر سنگ داسیت کوبیده شده است. در بخشی از دیواره شرقی غار جریان باریک آب جاری است. این آب به حوضچه کوچکی می‌ریزد که پای دیواره قرار دارد.

براساس بررسی‌های باستان‌شناسی، این غار از گذشته‌های دور محل زندگی آدمی بوده و گفته می‌شود آثار دوره اشکانی پیدا شده است. بهترین جا برای گرفتن عکس، حدود ۱۰۰ متر مانده به ورودی غار است که در اینجا تقریبا بخش عمده دهانه غار پشت سرتان ثبت خواهد شد.

با ورود به تالار اصلی غار هوای خنکی را احساس خواهید کرد.

عکس: نسرین عسکری

ثبت دیدگاه