• امروز : پنج شنبه - ۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 25 April - 2024

جویبارهای فاضلاب، سهم ساکنان شهرک بهشتی شیراز

  • 30 فروردین 1400 - 8:35
جویبارهای فاضلاب، سهم ساکنان شهرک بهشتی شیراز

ساکنان مجتمع‌های مسکونی شهرک شهید بهشتی شیراز با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند که به گفته تعدادی از اهالی بزرگترین و دشوارترین آن تحمل جویبارهای همیشه روان فاضلاب در کوچه و خیابان‌های این منطقه است.

به گزارش ایرنا، شهید بهشتی یکی از شهرک های شمال غرب کلانشهر شیراز است که ۲ بخش قدیم و جدید را در بر می‌گیرد؛ این شهرک در محدوده خدماتی شهرداری منطقه ۱۰ شیراز قرار دارد.
بافت قدیمی تر این شهرک با قدمتی حدود چهار دهه از امکانات نسبی برخوردار است اما بافت جدید و نوساز این شهرک که اغلب از مجتمع های مسکونی چندین واحدی تشکیل و در دهه ۹۰ ایجاد شده است، از کمترین امکانات شهری برخوردار نیست و به روستایی دور افتاده شباهت دارد.
در بخش جدید این شهرک همچنان آپارتمان سازی ادامه دارد و روز به روز بر جمعیت این منطقه که اکنون هزاران خانوار را در خود جای داده است، افزوده می شود.
به گفته شهروندان، ساکنان بخش جدید شهرک شهید بهشتی شیراز از کمترین امکانات شهری بی‌بهره‌اند، به‌گونه‌ای که فاضلاب شهری نیز در این محل راه اندازی نشده و به دلیل عدم کارایی مناسب چاه های جذبی بخاطر جنس خاک این منطقه،فاضلاب منازل مسکونی اغلب در کوچه و خیابان های این محل رها و جاری شده است.
عدم خدمات رسانی مدیریت شهری ازجمله جمع آوری نکردن نخاله های ساختمانی،نبود خدمات رسانی ناوگان حمل و نقل عمومی،وجود سگ های ولگرد،عدم تنظیف مداوم و روزانه معابر شهری ازجمله مشکلات اهالی این منطقه است.

پارسا پورابراهیمی از ساکنان شهرک شهید بهشتی شیراز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: بیش از هزار خانوار ساکن مجتمع‎های مسکونی نوساز شهرک شهید بهشتی شیراز و سایت مسکونی معروف به سازمان برنامه و بودجه هستند که با مشکلات زیادی ازجمله نبود شبکه فاضلاب شهری مواجه‌اند.
پورابراهیمی تاکید کرد: به دلیل نبود فاضلاب شهری در این منطقه بعضی از اهالی ناچار به رهاسازی فاضلاب در معابر عمومی و کوچه و خیابان هستند و همین موضوع باعث شده در اغلب مواقع سال و خصوصا فصل گرما بوی گند فاضلاب این منطقه غیرقابل تحمل و خاطر اهالی را آزرده کند.
وی ادامه داد: بوی فاضلاب این محل به حدی است که اغلب اهالی نمی توانند پنجره منازل خود را باز نگه دارند و این موضوع جدای از بوی نامطبوع موجب جمع شدن انواع حشرات و شیوع بیماری نیز شده است.
این شهروند شیرازی گفت: جنس خاک این منطقه به گونه ای است که آب را جذب نمی‌کند و به همین دلیل چاه های جذبی منازل مسکونی این منطقه سریعا پر شده و فاضلاب آن به کوچه و خیابان سرازیر می شود.

وی اضافه کرد: به دلیل جنس خاک این منطقه اهالی مجبور هستند هر ۱۰ تا ۲۰ روز یکبار با استفاده از تانکرهای تخلیه فاضلاب اقدام به خالی کردن چاه ها کنند و در غیر اینصورت فاضلاب در سطح معابر جاری می شود و بعضی اهالی نیز به همین دلیل کلا فاضلاب منازل خود را به سمت کوچه و خیابان هدایت می کنند.
پورابراهیمی عنوان کرد: بارها موضوع حل مشکل فاضلاب این منطقه به شهرداری منطقه گزارش و از آنها خواسته شده با رها کنندگان فاضلاب در معابر شهری برخورد کنند که تاکنون این امر محقق نشده است.
وی تصریح کرد: ساکنان موضوع رهاسازی فاضلاب برخی از اهالی در معابر شهری را به اداره آب و فاضلاب شیراز نیز گزارش داده اند اما این ارگان نیز اعلام کرد که وظیفه دادن اشتراک فاضلاب را دارد و مسئولیتی در خصوص برخورد با تخلفات ندارد.

او عنوان کرد: بسیاری از کودکان ساکنین این منطقه روزانه در میان فاضلاب‌های رها شده در معابر عمومی بازی می کنند و همواره به انواع بیماری های پوستی دچار شده که سلامت آنها را تهدید می کند.
پورابراهیمی در ادامه به مشکلات دیگر شهروندان ساکن در این منطقه اشاره کرد و گفت: ناوگان حمل و نقل عمومی شهری شیراز نظیر اتوبوس های درون شهری و تاکسی به اهالی این منطقه خدمات رسانی نمی کنند و اغلب اهالی که خودرو شخصی ندارند همواره با مشکلات زیادی برای جابجایی و حمل و نقل مواجه اند.

او عنوان کرد: ساخت و ساز مجتمع ها و واحدهای مسکونی در این منطقه از شهر شیراز زیاد است و به همین دلیل تولید نخاله ساختمانی نیز به میزان زیادی وجود دارد اما مدیریت شهری، هیچگاه اقدام به جمع آوری این ضایعات ساختمانی نمی کند.

تپه‌هایی از نخاله ساختمانی
این شهروند شیرازی اظهار داشت: نخاله های ساختمانی این منطقه توسط متولیان امر جمع‌آوری نمی‌شود و همچنین سازندگان مجتمع های مسکونی نیز موظف به جمع آوری این نخاله‌ها نمی‌شوند؛ به همین دلیل در جای جای این منطقه تپه‌های ضایعات ساختمانی ثابتی شکل گرفته که دردسرهایی برای اهالی به دنبال دارد.
او به نبود فضای سبز و محیط های جمعی عمومی مناسب برای استفاده اهالی اشاره کرد و گفت: فضای سبز و بوستانی در این منطقه وجود ندارد که خانواده ها بتوانند ساعاتی از روز را در محیط های عمومی به تفریح بگذرانند.

دردسرهای تحصیل مجازی دانش آموزان بهشتی
یکی دیگر از اهالی این شهرک در گفت و گو با خبرنگار ما مشکل اصلی ساکنین را نبود فاضلاب شهری دانست و در ادامه گفت: شیوع کرونا تحصیل دانش آموزان را به صورت مجازی و با استفاده از اینترنت امکان پذیر کرده است در صورتی که اهالی این منطقه مشکل آنتن دهی تلفن های همراه و به طبع با کندی اینترنت گوشی مواجه هستند و خط تلفن ثابت نیز در این منطقه وجود ندارد که اهالی برای تحصیل مجازی دانش آموزان از مودم ثابت استفاده کنند.
مسلم بذرافشان عنوان کرد: نظافت معابر این منطقه نیز بصورت مداوم انجام نمی شود و تنها بعد از سپری شدن هفته‌ها که معابر این محل نظافت نمی‌شود و مملو از زباله و خاک می‌شود، با مراجعه اهالی به سازمان پسماند شهرداری شیراز پاکبان هایی بصورت مقطعی و چندماهی یکبار اقدام به نظافت معابر می کنند.
وی ادامه داد: پاکبان های ثابت برای نظافت روزانه و یا هفتگی معابر این منطقه وجود ندارد به همین دلیل در اغلب مواقع معابر این منطقه از کلانشهر شیراز جلوه مناسبی نداشته و آلوده است که می تواند سلامت شهروندان و خصوصا کودکان را با خطر مواجه کند.

ثبت دیدگاه