• خانه
  • اجتماعی
  • فرهنگ
  • سیاسی
  • کشاورزی-اقتصاد
  • عکس
  • ورزشی
  • دانش
  • درباره ما
    • ورود به پنل کاربری
    • ثبت نام
  • گالری ویدئو
  • جستجوی پیشرفته
۱۸ نظر ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۰:۰۱

خاموشی سالانه ۴ ماه و ۲۰ روز موتور پمپ های کشاورزی اجباری شود

ضرب المثلی وجود دارد که می گوید “هنوز دو قورت و نیم آن باقی است”. می گویند ریشه این ضرب المثل به درخواست سلیمان نبی از خداوند بر می گردد.

روزی حضرت سلیمان از خداوند خواست تا تامین غذای یک وعده مخلوقاتش را به او واگذارد. خداوند فرمود توانایی این کار را ندارید. حضرت سلیمان گفتند امتحانش که ضرری ندارد. یک تاریخ خاصی مشخص شد که در آن، یک ناهار همه مخلوقات خدا مهمان سلیمان نبی بودند. ماه ها قبل از آن تاریخ، حضرت سلیمان که بر دنیا حکومت می کرد، تمام قوای خود را برای تهیه غذا و انبار کردن آن کنار دریا، به کار گرفت. این کار صورت گرفته و انبوهی از غذا در کنار ساحل فراهم گردید. در موعد مقرر، سوت بفرمایید ناهار زده شد. ناگهان نهنگی از دریا بیرون آمد و تمام غذاهای آماده شده را بلعید. بعد از آن، از حاضران پرسید، پس بقیه غذاها کجاست. من روزی ۳ قورت غذا می خورم، این تنها نیم قورت آن بود، هنوز دو قورت و نیم آن باقیست.

حال داستان ما و خاموشی موتور پمپ های کشاورزی است. امسال تنها ۲۰ روز از سال، موتور پمپ های کشاورزی خاموش شد. این در حالی است که هنوز ۱۲۰ روز آن باقی است. به عبارت دیگر، هنوز ۱۲۰ روز از سهم طبیعت و محیط زیست از منابع آب باقیمانده است و باید تحویل شود.

اگر می خواهیم آینده ای آباد، طبیعتی زیبا و محیط زیستی مهربان داشته باشیم، باید سهم آن را از آب بدهیم. طبق پروانه چاه های آب در شهرستان های انار و رفسنجان، میانگین خاموشی موتور پمپ های کشاورزی ۱۴۰ روز در سال است. دو اصل قانون مداری و توسعه پایدار حکم می کند تا اجرای دقیق پروانه انجام شود.

پیشنهاد این مقاله این است که هر سال ۳۰ روز آذرماه موتور پمپ های کشاورزی خاموش شود. بقیه ۱۱۰ روز نیز در طول سال تقسیم گردد. به طوری که در ۱۱ ماه باقیمانده، ۱۰ روز پایانی هر ماه خاموشی چاه ها صورت گیرد. بدین ترتیب مجموع خاموشی چاه ها ۱۴۰ روز در سال شده و اجرای دقیق پروانه های آبکشی انجام می گیرد. برای این کار، بایستی هر چه سریع تر برنامه ریزی های لازم صورت گرفته و از طریق پلیس آب استان اقدامات لازم انجام شود.

خاموشی ۴ ماه و ۲۰ روز، میانگین پروانه های منطقه است. لذا ممکن است که بعضی از چاه ها ساعات خاموشی کمتر و یا بیشتر از این مقدار را داشته باشند. بنابراین می توان چاه هایی که با خاموشی چهار ماه و ۲۰ روز حق خود را تضییع شده می دانند، بین نصب کنتور و خاموشی ۴ ماه و ۲۰ روز مخیر نمود. به عبارت دیگر، چاه هایی که تعداد ساعات خاموشی آن ها کمتر ۴ ماه و ۲۰ روز است و حاضر به خاموشی این تعداد ساعت نیستند، به طور اجباری کنتور نصب کنند. البته چاه هایی که کنتور نصب کرده اند بایستی به طور شفاف و مشخص توسط اداره آبیاری علامت گذاری شوند تا همه چاه ها به بهانه کنتور دار بودن و به طور غیر قانونی در زمان های مشخص شده آبکشی نکنند.

 سوره قمر، آیه ۲۸

“و به آن ها خبر ده که آب(قریه) باید در میانشان تقسیم شود، (یک روز سهم ناقه، و یک روز براى آن ها) و هر یک براى سهم خود باید حاضر شوند.”

دکتر محمد عبدالهی عزت‌آبادی

برچسب ها: شهرستان انار

۱۸ دیدگاه برای “خاموشی سالانه ۴ ماه و ۲۰ روز موتور پمپ های کشاورزی اجباری شود”

  1. ابوافضل گفت:
    بهمن ۱۳, ۱۳۹۳ در ۶:۴۹ قبل از ظهر

    امثا نذاشتن یک ماه بشه!!! سر ۲۰روز روشن کردند احتمالا اون چهار ماه رو یادشون رفته 

    پاسخ
  2. یاسر گفت:
    بهمن ۱۳, ۱۳۹۳ در ۸:۰۲ قبل از ظهر

    ای بابا دکنر …..ماهی ۱۰ روز. تو تابستان؟باید ۲.۵ ماه زمستان و از نیمه فروردین تا نیمه خرداد خاموش کنند.اینو که دیگه همه کشاورزا می دونند

    پاسخ
  3. علیان گفت:
    بهمن ۱۳, ۱۳۹۳ در ۸:۴۰ قبل از ظهر

    اقای دکتر اکثر چاههای انار ۳۰روز خاموشی داشتند

    پاسخ
  4. محمد عبدالهي عزت آبادي گفت:
    بهمن ۱۳, ۱۳۹۳ در ۹:۱۴ قبل از ظهر

    پاسخ به یاسر
    سلام
    یاسر عزیز، در خصوص تعیین زمان خاموشی چاه ها که تنها نمی توان به نیاز آبی درخت پسته توجه کرد. مسائل بسیار دیگری نیز بایستی مد نظر قرار داد. این مسائل شامل ظرفیت آبدهی چا ه ها (کمی و کیفی)، مدیریت خاموشی، مدیریت عملیات باغی در پاییز و زمستان، حیات وحش، محیط زیست و … می باشد. علاوه بر این، اگر سطح باغات کاهش یافته و با میزان آب قانونی در دسترس کشاورز تنظیم شود، هیچ مشکل کم آبی در تابستان ایجاد نشده و می توان دور آبیاری را به راحتی تنظیم نمود. اضافه بر آن، قرار نیست تا همیشه سیستم آبیاری باغات پسته سنتی و غرقابی باشد.

    پاسخ
  5. محمد عبدالهي عزت آبادي گفت:
    بهمن ۱۳, ۱۳۹۳ در ۹:۱۷ قبل از ظهر

    پاسخ به علیان
    سلام
    این مسئله باعث خوشحالی دوست داران محیط زیست و طرفداران طبیعت است. ان شاءالله این تعداد روز به میزان قانونی خود یعنی ۱۴۰ روز در سال برسد.

    پاسخ
  6. امین گفت:
    بهمن ۱۳, ۱۳۹۳ در ۱۱:۳۹ قبل از ظهر

    اقای عبداللهی شما که دارید صدات از جای گرم بلند میشه..

    پاسخ
  7. محمد عبدالهي عزت آبادي گفت:
    بهمن ۱۳, ۱۳۹۳ در ۱۲:۳۵ بعد از ظهر

    پاسخ به امین
    سلام
    امین جان، این فرمایش شما تکه کلام بسیاری از دوستان مخالف با نظرات اینجانب است. واقعیت همین است که در مقاله آمده است و هیچ ارتباطی به جای گرم و سرد ندارد. قانون میانگین خاموشی چاه ها را همین میزان تعیین کرده است. خاموشی یک ماه چاه ها در استان نیز نشان داد که اگر اراده ای وجود داشته باشد می توان قانون را اجرا کرد. شرایط موجود نیز نشان می دهد که اجرا نکردن قانون به همه ضرر می زند، فقیر و غنی در این زمینه تفاوتی ندارد. فقرایی که بند زندگی اشان به این آبکشی غیر مجاز متصل است نیز باید بدانند که این بند، بند مطمئنی نیست و بایستی فکر اساسی کرد. ثروتمندانی که چشم امید به این منابع نیم بند آب انداخته اند نیز بایستی جاده سعادت و خوشبختی خود را جای دیگر جستجو کنند. این ره جزء به فنا ختم نمی شود.

    پاسخ
  8. كار گفت:
    بهمن ۱۳, ۱۳۹۳ در ۱:۱۵ بعد از ظهر

    دکتر خواهشن دست از سر این حرفها بردار 

    پاسخ
  9. اناهيتا گفت:
    بهمن ۱۳, ۱۳۹۳ در ۱:۵۳ بعد از ظهر

    من که موافقم
    میگن کم بخور ولی همیشه بخور

    پاسخ
  10. ابرکوه گفت:
    بهمن ۱۳, ۱۳۹۳ در ۲:۲۵ بعد از ظهر

    سلام 
    با خاموشی موتور پمپ ها موافقم ولی اگر خاموشی بدون کنتور حجمی باشد هیچ تاثیری در منابع اب زیر زمینی نخواهد گذاشت چون بعد از روشنی با اضافه برداشت باز هم به مشکل خواهیم خورد به نظر من اول باید کنتور حجمی اجباری شود بعد زمان خاموشی ۱۴۰ روزه را به خود کشاورزان بگذارند.

    پاسخ
  11. محمد عبدالهی عزت آبادی گفت:
    بهمن ۱۳, ۱۳۹۳ در ۳:۴۵ بعد از ظهر

    پاسخ به کار
    آقا یا خانم کار عزیز سلام
    من برای نوشته  ها و پیشنهادات خودم دلیل و آمار ارایه می دهم. شما هم اگر لطف بفرمایید و دلیل خود را برای پیشنهادتان ارایه دهید می توان درباره آن بحث کرد. اگر دلیل قانع کننده ای باشد من نیز اصراری بر نوشتن ندارم.

    پاسخ
  12. وریا گفت:
    بهمن ۱۳, ۱۳۹۳ در ۳:۵۵ بعد از ظهر

    دو ماه ونبم که در زمستان حتما میشه خاموش کنیم و از نیمه فروردین تا نیمه خرداد هم که ما اصلا اب نمیدیم. چون باعث میشه خوشه ها خوب بگردونه و اصلا هم دانه ها خراب نشه.امسال امتحان کنید و هی اب الکی ندید پسته هاتون عالی عالی میشهتا ۱۵ خرداد ابداری تعطیل درختمم عالی

    پاسخ
  13. مطلع گفت:
    بهمن ۱۳, ۱۳۹۳ در ۵:۲۴ بعد از ظهر

    افتتاح ۲ حلقه چاه و کلنگ زنی ۲ حلقه چاه دیگر بعد از افتتاح چند کارخانه و کلنگ زنی در شهرک صنعتی از همان جا پیش بسوی صحرای شمش برای افتتاحیه ها شما هم دعوتید حالا شاید بعد از اطلاع این خبر آقایون از رفتن به صحرای شمش منصزف شوند و بعداً شبانگاهی خودشان می روند برای افتتاح بالاخره توی صحرا آتیش و زغال و چای و نبات یک کیف دیگه داره!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    پاسخ
  14. یار گفت:
    بهمن ۱۳, ۱۳۹۳ در ۵:۳۲ بعد از ظهر

    میدونستی خیلی بیکاری؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/

    پاسخ
  15. ح-ا-ا گفت:
    بهمن ۱۳, ۱۳۹۳ در ۷:۵۷ بعد از ظهر

    باسلام وادب واحترام
    اینجانب بامقالات ونظرات ونوشته های فنی وکارشاسی شده آقای دکترعبدالهی کاملاموافقم.چون که میدانم عاقبت این برداشتهای بی حساب وکتاب آبهای زیرزمینی به کجاحتم میشود.اگه اشتباه نکنم موادتشکیل دهنده زمین(خاک،آب وهوا)میباشدکه دراین سالهابدلیل برداشتهای اضافه آب اززمین فقط وفقط خاک فشرده آن باقی مانده که درصورت وجودآب بازهم آنچنان فایده ای ندارد.آقای دکترخواهش میکنم چون اینجانب اطلاعات زمین شناسی ندارم درصورت اشتباه بودن اطلاعاتم کامنت بذارید.بازم ممنون ازحضرتعالی

    پاسخ
  16. محمد عبدالهی عزت آبادی گفت:
    بهمن ۱۳, ۱۳۹۳ در ۱۰:۵۳ بعد از ظهر

    پاسخ به ح ا ا
    سلام
    ح ا ا عزیز نظر شما کاملا درست است. ضمن تشکر از ابراز لطف شما ان شاالله در مقاله ای اثرات منفی برداشت بی رویه از آب های زیر زمینی را توضیح خواهم داد. 

    پاسخ
  17. ح-ا-ا گفت:
    بهمن ۱۴, ۱۳۹۳ در ۱۲:۵۲ بعد از ظهر

    باسلام واحترام
    متشکرازابرازلطف حضرتعالی(آقای دکترعبدالهی عزیز)

    پاسخ
  18. مهدی گفت:
    بهمن ۲۹, ۱۳۹۳ در ۰:۴۸ قبل از ظهر

    سال ۷۷که مردم مخالف چاه زدن بودن  همین دولتیها زدند این شد که نباید میشد 

    پاسخ

دیدگاه خود را بنویسید

برای صرف‌نظر کردن از پاسخ‌گویی اینجا را کلیک نمایید.


تازه‌ترین مطالب
  • فوت ۳ هزار و ۸۳ نفر در فارس بر اثر ابتلا به کرونا
  • کاهش ذخایر خونی در فارس
  • آزاد‌سازی ۲ هزار محد‌ود‌ه معدنی قابل اکتشاف د‌ر فارس
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۳۲ هزار تن مرکبات در شهرستان خفر
  • شهرک آرین شیراز؛ پیوسته به شهر و گسسته از امکانات
  • استاندار: مردم فارس ۷۰۰ میلیارد تومان در شرایط کرونا کمک کردند
  • پلمب ۵ کارگاه تولید مصالح غیراستاندارد در شیراز
  • آخرین مهلت ثبت نام مرحله سوم مسکن ملی در فارس ۲۵ دی است
  • ۸ باند سرقت در شیراز متلاشی شد
  • سرما ۶۲ میلیارد ریال به بخش کشاوری لارستان زیان رساند
  • طرح‌های آبخیزداری لارستان موجب ذخیره سالانه ۶۰ میلیون مترمکعب آب شد
  • بیش از ۳۰ معدن در سرچهان به سرمایه‌گذاران واگذار شد
  • راه اندازی ۱۰ بازارچه فروش محصولات سالم در شیراز
  • خسارت ۸۰ میلیارد تومانی سرما به کشاورزی قیروکارزین
  • «نداشتن مهارت‌های زندگی اصلی‌ترین علت طلاق است»
  • پرداخت تسهیلات ۶ میلیونی دردی از اصناف درمان نمی‌کند
  • نقش اصناف فارس در مدیریت کرونا اثرگذار بوده است
  • پسری که پدرش را کشت دستگیر شد
  • امسال ۱۶۷ روستای بالای ۲۰ خانوار فارس اینترنت وصل شده است
  • شهرک‌های نزدیک اما دور از امکانات شهری شیراز؛ بحث شورای شهر
آرشیو
  • خانه
  • تماس با ما
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انار پرس است.