واحد بهداشت محیط و حرفهای شبکه بهداشت و درمان شهرستان انار در اطلاعیهای نکاتی را در خصوص رعایت مسائل بهداشتی در ماه محرم یادآوری کرده است.
در این اطلاعیه آمده: «با توجه به فرا رسیدن ایام سوگواری حضرت اباعبدالله لحسین(ع) و عرض تسلیت خدمت شما همشهریان محترم ، جهت تأمین و حفظ سلامتی عزاداران خواهشمند است به موارد زیر توجه نمائید :
۱- هر گونه پخت و پز بایستی در مکانهایی که دارای شرایط بهداشتی و مورد تأیید مرکز بهداشت باشد، صورت گیرد و اخذ کارت بهداشتی برای کلیه افرادی که در طبخ و توزیع غذا همکاری می نمایند و اخذ مجوز از شبکه بهداشت و درمان جهت توزیع غذا در محل های باز الزامی می باشد.
۲- کلیه افراد درگیر در توزیع آب، چای ، غذا بایستی دارای کارت معاینه پزشکی معتبر باشند و بهداشت فردی را در هنگام ارائه خدمت به عزاداران را رعایت نمایند.
۳- مواد غذایی اولیه حتماً سالم و بهداشتی باشد. ترجیحاً از مواد غذایی بسته بندی که مورد تأئید وزارت بهداشت است استفاده شود .
۴- عدم توزیع آب آشامیدنی به صورت سیار توسط مشک در داخل هیاتها
۵- از فرآوردههای دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده که مورد تأئید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی است استفاده شود .
۶- احشام مورد استفاده برای ذبح از مراکز مجاز مورد تأئید دامپزشکی تهیه گردد .
۷- از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود .
۸- در هنگام توزیع غذا ، از راه رفتن افراد توزیع کننده غذا روی سفره ها جلوگیری گردد . بهتر است برای این منظور از سفره های کم عرض استفاده شود .
۹- از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط بمدت طولانی ( بیش از ۲ ساعت ) خودداری گردد . در صورت الزام به نگهداری بیشتر از ۲ ساعت باید مواد غذایی پخته شده در دمای ۴ درجه ( دمای یخچال ) و یا بالای ۶۳درجه سانتیگراد ( روی اجاق گاز با شعله پایین ) نگهداری شود .
۱۰- در صورت توزیع سبزی و سالاد رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی الزامی است .
۱۱- شستشو و گندزدایی مستمر ظروف چندبار مصرف که برای توزیع آب ، چای و مواد غذایی استفاده می شود، صورت پذیرد.
۱۲- در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای ، شیرکاکائو و مواد غذایی گرم از ظروف بر پایه گیاهی یا ظروف آلومینیومی استفاده شود .
۱۳- تهیه و نصب وسایل اطفاء حریق در آشپزخانه و تکایا به منظور کنترل و جلوگیری از آتش سوزیهای احتمالی الزامی است .
۱۴- ضمن رعایت نظافت ، شستشو و گندزدایی مستمر سرویسهای بهداشتی ، نسبت به نصب سیستم لوله کشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع محتوی مایع دستشویی اقدام گردد .
۱۵- زباله تولید شده به صورت بهداشتی جمعآوری ، انتقال و دفع گردد .
۱۶- در تهیه شربت و مواد غذایی از رنگ و اسانس غیر مجاز استفاده نشود .
۱۷- توزیع آب، شربت و شیرکاکائو بین دسته های عزاداری و یا در مراسم با لیوان یکبار مصرف صورت گیرد و مسئول مربوط به تهیه و توزیع شربت مشخص باشد .از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است ، جلوگیری شود .
۱۸- اماکنی که مبادرت به توزیع مواد غذایی ، شربت ، شیرکاکائو و …. می نمایند بایستی نسبت به استقرار سطل زباله بزرگ اقدام کنند و در پایان توزیع پس از جمع آوری ، ظروف طبق مقررات بهداشتی دفن نمایند .
۱۹- از ریختن و پراکندگی زباله و ظروف یکبار مصرف در سطح خیابان و محوطه مساجد و تکایا خودداری گردد .
۲۰- استعمال دخانیات در مساجد و اماکن متبرکه ممنوع می باشد .
۲۱- قبل از ورود به مسجد پاهای خود را شسته ، و پاکیزه نگهداشتن جواربها از مواد مهمی است که مانع آلودگی فرشها می شود .
۲۲- تهیه کارت سلامت از سوی خادمین و مسئولین آبدارخانه مساجد و حسینیه ها الزامی و به صورت رایگان در مراکز بهداشت صادر می شودو
همچنین شماره تلفن های ۳۰۰۶ و۳۴۳۸۳۰۰۵ و ۰۹۱۳۲۹۳۵۱۶۵ جهت بررسی و رسیدگی به شکایات بهداشتی مردم اعلام شده است.