• امروز : جمعه - ۷ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 26 April - 2024

حمایت گسترده اساتید و تشکل های دانشجویی از وزیر علوم

  • 28 مرداد 1393 - 0:08
حمایت گسترده اساتید و تشکل های دانشجویی از وزیر علوم

۶۴ انجمن اسلامی و تشکل دانشجویی با صدور بیانیه‌ای مشترک، از عملکرد رضا فرجی دانا حمایت کردند.

به گزارش ایلنا، متن این بیانیه به شرح زیر است:

باسمه تعالی

از هشت ماه قبل که وزیر علوم با رأی اعتماد مجلس شورای اسلامی بر مسند هدایت جریان علمی دانشگاهی کشور نشست، فرصتی برای رویش جوانه‏‌های پژمرده امید در نسل جوان دانشگاهی ایجاد شد. وزارت علوم به‏ تدریج بسترهای ایجاد محیطی پرنشاط و پویا به‏ منظور رشد و شکوفایی جامعه دانشگاهی را فراهم کرد و دانشجویان اگرچه این روند تدریجی را کند می‏‌دانستند صبورانه جریان امید را در دانشگاه‏‌ها حفظ کردند. در این مدت وزارت علوم با تکیه بر مشی اخلاقی و اسلامی، فسادزدایی از رویه‏‌های موجود را در سرلوحه اقدامات خود قرار داد و با افشای تخلفات وزارتخانه متبوع در دولت سابق نگاه‏‌ها را به مبارزه عملی با فساد سیستماتیک تغییر داد. در مدت زمان کوتاه عملکرد وزیر علوم، تحقیقات و فناوری شاهد پیامدهای مثبت و امیدبخش دیگری در جامعه دانشگاهی بوده‏‌ایم که ذکر چند مورد آن موجب تنویر افکار عمومی خواهد شد:

• گشایش نسبی در فضای دانشگاه برای بروز و ظهور سلایق مختلف و متفاوت در چارچوب قانون اساسی
• ایجاد فضای آرامش و نشاط حقیقی و فراهم شدن بستر پیشرفت مؤثر علمی در دانشگاه
• بازگشت نسبی قانون‌گرایی و حساسیت عملی نسبت به مطالبات دانشجویان و اساتید
• بازتعریف مفهوم امنیت در دانشگاه و تغییر ماهوی کم‏‌سابقه در اداره حراست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

در این میان اقدام تعدادی از نمایندگان، برخلاف فضای عمومی مجلس شورای اسلامی برای استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به دلایل عجیب در پایان سال تحصیلی، برای جامعه دانشگاهی بسیار غیرمنتظره بوده و شائبه سیاسی بودن این انگیزه‏‌ها را برانگیخته است. این‌گونه پنداشته می‌شود که این عده قلیل هنوز زخم حماسه مردمی ۲۴خرداد را بر تن دارند و به بحران‌سازی علیه دولت تدبیر و امید به مثابه مرهمی بر این زخم‏ ها می‏‌نگرند. «رکود پیشرفت علمی کشور، غلبه شدن حاشیه بر متن جامعه دانشگاهی، اجازه تحصیل به دانشجویان ستاره‌دار و هزینه‌هایی که در پی عملکرد هشت ماهه اخیر وزیر علوم نسبت به نظام ایجاد شده» از جمله بهانه‏‌هایی است که رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات و ۵۰ نماینده دیگر مجلس بر آن تکیه زده‌اند. سیاسی بودن این استیضاح در آن‏جا هویدا می‏‌شود که قبل از هرگونه نشست مشترکی با وزیر علوم اعلام شد: «از توضیحات وزیر علوم قانع نخواهیم و بر استیضاح مصر هستیم».

اینک می‏‌توان پرسید که چرا برخی از نمایندگان در مقابل اقدامات غیرقانونی وزارت علوم در دولت سابق از جمله اعطای سه هزار بورسیه‏ غیرقانونی، پذیرفتن صد نفر فاقد شرایط لازم به عنوان اعضای هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، تخلفات دفتر تحکیم وحدت و… سکوت پیشه کرده بودند و امروز نگران پیشرفت علمی جامعه دانشگاهی شده اند؟! آیا زمانی‏ که تشکل‌های دانشجویی و فعالان دانشجویی را با هزینه‏‌های سنگین ممنوعیت از تحصیل مواجه می‏ کردند و راه بروز و ظهور سلایق و اندیشه‌های متفاوت را در دانشگاه‌ها می‏‌بستند، به نظام و آرمان‌های انقلاب اسلامی خدشه‏‌ای وارد نمی‏‌شد؟ بدون تردید چنین گفتار و رفتاری برآمده از خشم و نفس امّاره انسان‌هایی است که برای رسیدن به خواهش‌های نفسانی خود اخلاق و عقلانیت را زیر پا گذاشته‌اند.
بر این اساس جمعی از انجمن‌های اسلامی دانشجویان دانشگاه‌های کشور ضمن دفاع و پشتیبانی از اقدامات شجاعانه و خردگرایانه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خواستار آنند که وزیر محترم با عزمی راسخ‌إتر و گام‌های استوارتر به پیش رفته تا شاهد پویایی و نشاط تشکل‌های دانشجویی باشیم. همچنین از مجلس محترم شورای اسلامی انتظار می‌رود تحت تأثیر تلاش اقلیت افراطی نمایندگان برای جنجال‌آفرینی و بحران‌سازی برای دولت تدبیر و امید قرار نگرفته و با همدلی و خردگرایی مسیر مسائل عمومی و مصالح همگانی دانشگاهیان، جوانان و ملّت ایران را در پیش بگیرند.

و السلام علی من اتبع الهدی

************

بیانیه سه اتحادیه سراسری دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی‎ در حمایت از وزیر علوم

سه اتحادیه سراسری دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در حمایت از وزیر علوم، تخقیقات و فناوری بیانیه‌ای صادر کردند.

به گزارش ایلنا، متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:

با توجه به اینکه یک سال از حماسه ۲۴ خرداد ماه ۹۲ می‌گذرد، که در آن نشانه تجلی اراده مردم در سیستم مدیریت کلان کشور و رای به تغییر حاکمیت افراط و تندروی در کشور و خط بطلان بر این افراطی‌گری و سیاست‌های دو بام و هوا در کشور بود، دولت تدبیر و امید با مشی اعتدالی خود سعی در به آرامش رساندن کشور و امید به مردم و نشان دادن آن که دیگر نه آن تصمیم‌های لحظه‌ای و بدون کارشناسی در دولت جای دارد و نه اینکه فضای امنیتی در دانشگاه‌ها و مراکز علمی حاکم خواهد شد.

در دولت گذشته به بهانه اسلامی کردن دانشگاه شاهد تسویه حساب‌های جناحی و رانت‌خواری‌هایی بودیم که باعث شد نخبگان علمی با سرخوردگی به دامان کشورهای غربی و اروپایی پناه ببرند که شاید بتوانند به اهداف علمی خود دسترسی پیدا کنند.

دانشگاه‌ها و مراکز علمی یکی از ارکان مهم کشور محسوب می‌شوند که با بدون داشتن تدبیر و عقلانیت نمی‌توان ادعای رشد علمی و تربیت نیروی مدیریتی برای آینده کشور را داشت و در این راستا امنیتی کردن دانشگاه‌ها، اعمال سلایق شخصی و جناحی، محدود کردن دانشجویان، ضربات مهلک‌تری برای نظام و کشور در پی خواهد داشت و رکود در دانشگاه‌ها یعنی رکود در جامعه.

همانطور که مقام معظم رهبری بیان داشتند: “دانشگاه‌ها نباید باشگاه جریانات سیاسی شود” و در همین راستا شاهد آن بودیم که عده‌ای دانشگاه را فقط باشگاه شخصی خود قرار دادند و تبدیل به محلی برای اعمال نظرات شخصی خود و برخوردهای مغرضانه با نخبگان علمی و اساتید برجسته در دانشگاه‌ها کردند و این صحبت مقام معظم رهبری به این معنی نیست که نشاط از دانشگاه‌ها گرفته شود بلکه ایشان بر فعالیت مستقل دانشجویان بدون وابستگی سیاسی تاکید دارند.

در وزارت نه ماهه دکتر فرجی دانا بر وزارت علوم آن نشانه امید و نشاط در دانشگاه‌ها زنده شد و قسمتی از جایگاه از دست رفته ما دانشگاهیان برگشت.

متاسفانه جبران ضربه‌های سهمگین به جامعه علمی و فرهنگی خیلی هزینه‌بر و گاها ناممکن است و چگونه می‌توان حق آن عده‌ای را که با رانت علمی و ویژه‌خواری در دوره گذشته گرفته شده و بهترین فرصت زندگی‌شان که از دست رفته را به آنها برگرداند و آنهایی که دیگر از این کشور رفته‌اند را قانع کرد که آن محدودیت‌ها و اعمال نظرهای شخصی دیگر وجود ندارد.

تلاش قابل تمجید این مدت کوتاه وزارت علوم در برگرداندن دانشجویان محروم از تحصیل و اساتید محروم از تدریس که خود نشانگر رافت در نظام جمهوری اسلامی ایران است و ایجاد فضای باز همراه با آرامش برای فعالین دانشجویی، یکی از خواسته‌های مردم در انتخابات ریاست جمهوری۹۲ بود که قسمتی از آن در این مدت صورت گرفت.

اما متاسفانه در مدت اخیر عده‌ای که با رانت‌خواری، بورسیه‌های غیرقانونی وزارت علوم دولت گذشته را دریافت کرده بودند اکنون سعی می‌کنند با فشار به دکتر فرجی دانا و با مطرح کردن طرح استیضاح در مجلس، بتوانند فشاری به دولت بگذارند و بر روی این رانت‌خواری خود سرپوش بگذارند که این جای تامل دارد.

هرچند که ما استیضاح را جزو حق نمایندگان مردم می‌دانیم اما این نکته را باید مدنظر قرار بگیرد که تحث تاثیر استیضاح عده اندک از مجلس‌نشینان که منافع خود را با حضور دکتر فرجی دانا در خطر می‌بینند اقدام به این کار کردند که در آستانه هفته دولت ضربه‌ای به دولت یازدهم بزنند و دولت را با چالش جدیدی مواجه کنند.

ما دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی معتقدیم که تنها گناه وزیر علوم بازگشت نسبی قانون‌گرایی و مبارزه با مفاسد علمی در دولت گذشته بوده و اینکه او توانسته است بار دیگر نشاط را به دانشگاه‌ها بازگرداند و قطعا این اقدام خوشایند افراطیون مجلس نیست.

ما سه اتحادیه بزرگ تشکل‌های دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی که همراه با بیش از ۱۵۰ تشکل دانشجویی عضو این سه اتحادیه از عملکرد دکتر فرجی دانا حمایت می‌نماییم و از نمایندگان مجلس می‌خواهیم که تحت تاثیر این استیضاح سیاسی قرار نگیرند و در این شرایط حساس کنونی کشور که دولت تلاش می‌کند از سویی اقتصاد کشور را از رکورد خارج کند و از سوی دیگر در مذاکرات هسته‌ای سعی بر رفع تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران دارد در راستای خواسته‌های اکثریت مردم گام بردارند و برای برطرف کردن آن با دولت همکاری نمایند و نگذارند وزیری دانا از کابینه دولت تدبیر و امید خارج شود.

اتحادیه تشکل‌های دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی

سازمان اسلامی دانشجویان ایران (سادا)

مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی

ثبت دیدگاه